ΤΕΝΙΣ

Ο Τσιτσιπάς έθεσε ζήτημα ειδικής διαιτητικής μεταχείρισης των κορυφαίων

Switzerland's Roger Federer, left, shakes hands with Stefanos Tsitsipas of Greece at the net after winning their match at the Hopman Cup in Perth, Australia, Thursday Jan. 3, 2019. (AP Photo/Trevor Collens)
Switzerland's Roger Federer, left, shakes hands with Stefanos Tsitsipas of Greece at the net after winning their match at the Hopman Cup in Perth, Australia, Thursday Jan. 3, 2019. (AP Photo/Trevor Collens) AP

Σύμφωνα με τον Στέφανο Τσιτσιπά, οι κορυφαίοι τενίστες έχουν ειδική αντιμετώπιση από τους διαιτητές, με τον Ρότζερ Φέντερερ να παίρνει θέση και να απαντά σε αυτό που είπε ο 20χρονος.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε προσφάτως μια διένεξη με διαιτητή στο Miami Open και ο ίδιος έθιξε το πάντα "καυτό" ζήτημα της διαιτησίας, τονίζοντας πως τα μεγάλα ονόματα έχουν άλλη αντιμετώπιση σε κάποιες περιπτώσεις.

Πριν δυο ημέρες (31/3), έκανε Q&A στο Twitter, απαντώντας σε ερωτήσεις θαυμαστών. Μεταξύ των θεμάτων που θίχτηκαν, ήταν και της διαιτησίας, τονίζοντας πως ορισμένοι, όπως ο Ρότζερ Φέντερερ, αντιμετωπίζοντας αλλιώς. Η αφορμή γι' αυτό ήταν η αντιπαράθεση που είχε με τον chair umpire στον τελικό του διπλού του Miami Open.

"Πιστεύω πως οι παίκτες που τα έχουν πάει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια, γενικότερα είναι πιο σεβαστοί στον κόσμο του τένις και έχουν κάποια προνόμια σχετικά με τους κανονισμούς και τις αποφάσεις των διαιτητών. Το ένιωσα αυτό και όταν τους αντιμετώπισα και νομίζω πως είναι λίγο άδικο", έγραψε ο Στέφανος, ο οποίος σε μια άλλη απάντηση τόνισε πως ο Φέντερερ θα είναι για πάντα το ίνδαλμά του και ότι δεν έχει κάτι μαζί του.

Ο Ελβετός ρωτήθηκε για το θέμα αυτό και δεν αρνήθηκε πως πράγματι κάποιοι διαιτητές αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους μεγάλους τενίστες, δικαιολογώντας όμως ότι τους ξέρουν πολύ καλύτερα και γνωρίζουν και τις ιδιαιτερότητες που έχουν ως αθλητές και ως προσωπικότητες.

"Οι διαιτητές και οι κορυφαίοι τενίστες βρίσκονται συνεχώς στα κεντρικά courts, οπότε γνωρίζονται καλά. Οι διαιτητές ξέρουν τα προβλήματά τους, ξέρουν πώς θα συμπεριφερθούν και πώς θα αντιδράσουν, οπότε ξεχωρίζουν πότε υπερβάλλουν και κάνουν κάτι ανόητο και πότε φέρονται φυσιολογικά.

Πιστεύω πως επειδή γνωριζόμαστε καλά, είναι ευκολότερο για τους διαιτητές να χειριστούν μια κατάσταση με κάποιον από τους κορυφαίους παίκτες, απ' ό,τι με κάποιον νεότερο, όπως ο Τσιτσιπάς. Ορισμένες φορές μπορεί να παρερμηνεύσουν καταστάσεις και να γίνουν άσχημα λάθη", σχολίασε ο Φέντερερ, που πάντως δεν πιστεύει ότι υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση και κατέληξε πως λυπάται που αισθάνεται κάτι τέτοιο ο πρωταθλητής μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ