ΤΕΝΙΣ

Ο Τσιτσιπάς έχασε από τον Νισικόρι

Stefanos Tsitsipas, of Greece, during his match against Daniil Medvedev, of Russia, during the second round of the U.S. Open tennis tournament, Wednesday, Aug. 29, 2018, in New York. (AP Photo/Kevin Hagen)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, during his match against Daniil Medvedev, of Russia, during the second round of the U.S. Open tennis tournament, Wednesday, Aug. 29, 2018, in New York. (AP Photo/Kevin Hagen) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 6-3, 6-3 από τον Κέι Νισικόρι και αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση του Japan Open. Έχασε την ευκαιρία για νέο career-high.

Την ευκαιρία να πάρει την ενδέκατη νίκη του κόντρα σε Τοπ 20 αντίπαλο μέσα στο 2018 έχασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος ηττήθηκε με 6-3, 6-3 από τον Κέι Νισικόρι στα προημιτελικά του Japan Open.

Ουσιαστικά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πλήρωσε στο έπακρο το κενό διάστημα που είχε στο παιχνίδι του από τα μισά του πρώτου σετ μέχρι τα μισά του δεύτερου.

Ο Τσιτσιπάς και ο Νισικόρι κράτησαν το σερβίς τους στα πρώτα έξι game του ματς για να γίνει το 3-3. Κάπου εκεί όμως άρχισε το μπλακ άουτ του Έλληνα τενίστα ο οποίος είχε αρκετά προβλήματα με το πρώτο σερβίς του ενώ συνολικά υπέπεσε σε πέντε διπλά λάθη στο ματς σε αντίθεση με το κανένα του Ιάπωνα. Κάπως έτσι ο Νισικόρι κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3.

Με κεκτημένη ταχύτητα και εκμεταλλευόμενος την έλλειψη ρυθμού του Τσιτσιπά ο Ιάπωνας κατάφερε να προηγηθεί με 3-0 στο δεύτερο σετ. Κάπου εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς προσπάθησε να αντιδράσει, όμως το πολυπόθητο break δεν ήρθε ποτέ και αυτό έφερε δικαιολογημένα την ήττα με 2-0 σετ (6-3, 6-3).

Αυτή η ήττα μάλιστα στέρησε από τον Στέφανο Τσιτσιπά να διεκδικήσει ένα νέο career-high με τη νέα βαθμολογία να τον βρίσκει και πάλι στο Νο 15 της Παγκόσμιας κατάταξης. Εάν ο Τσιτσιπάς είχε πάρει αυτό το ματς θα μπορούσε να ανέβει κατά μία θέση προσπερνώντας τον Κάιλ 'Εντμουντ.

Επόμενος σταθμός για τον Στέφανο Τσιτσιπά είναι το Masters της Σανγκάης.

Photo credits: AP Photo/Kevin Hagen

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ