ΤΕΝΙΣ

Ο Τζόκοβιτς θέλει να φτάσει τον Φέντερερ στα Grand Slam

Novak Djokovic of Serbia celebrates after defeating Roger Federer of Switzerland during their semifinal match of the Paris Masters tennis tournament at the Bercy Arena in Paris, France, Saturday, Nov. 3, 2018. (AP Photo/Thibault Camus)
Novak Djokovic of Serbia celebrates after defeating Roger Federer of Switzerland during their semifinal match of the Paris Masters tennis tournament at the Bercy Arena in Paris, France, Saturday, Nov. 3, 2018. (AP Photo/Thibault Camus) AP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετράει 15 Grand Slam στην καριέρα του και φιλοδοξεί να φτάσει τα 20 που έχει ο "βασιλιάς" Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν εξωπραγματικά καλός στον τελικό του Australian Open, κατατρόπωσε με 3-0 σετ τον Ραφαέλ Ναδάλ σε έναν από τους πιο εύκολους τελικούς στην καριέρα του και για 7η φορά πήρε το Grand Slam στη Μελβούρνη, φτάνοντας τα 15 συνολικά στην τεράστια καριέρα του.

Ο Σέρβος τενίστας βρίσκεται στο Νο1 του κόσμου, διάγει περίοδο μεγάλης φόρμας και δεν κρύβει ότι ο μεγάλος του στόχος είναι τα 20 που μετράει ο "βασιλιάς" Ρότζερ Φέντερερ. Ναι, δεν είναι καθόλου εύκολο, το όνειρο αυτό μπορεί για πολλούς να μοιάζει... απατηλό, εντούτοις ο ίδιος βάζει ψηλά τον πήχη και βρίσκει νέα κίνητρα για να συνεχίζει με την ίδια ένταση, το ίδιο μεράκι.

"Αν συνεχίζω τα επόμενα χρόνια να διεκδικώ Slams σίγουρα είναι ένα λογικό συμπέρασμα το να κυνηγάω αυτό το ρεκόρ. Αλλά είμαι ευγνώμων με τα 15 που έχω κερδίσει. Ξέρω πως είναι μόνο δυο τενίστες μπροστά μου σε κερδισμένα Slams στην ιστορία του αθλήματος", δήλωσε o Τζόκοβιτς, που δεν αρνήθηκε ότι το ρεκόρ του Φέντερερ είναι ένας μεγάλος στόχος: "Υπάρχει χρόνος, δεν θέλω να είμαι βιαστικός".

Ο 32χρονος τενίστας έχει ποιοτικά χρόνια μπροστά του, αισθάνεται καλά και θέλει να συνεχίσει το ίδιο δυνατά και στο μέλλον. "Δεν σκέφτομαι την ηλικία και δε σκέφτομαι τα όρια. Μέχρι τώρα, όλα πηγαίνουν καλά. Θέλω σίγουρα να συνεχίσω να καλυτερεύω και να βελτιώνομαι στο γήπεδο, αλλά είναι σημαντικό και να διατηρήσω έναν υγιή τρόπο ζωής, που θα μου επιτρέψει να έχω μεγάλη διάρκεια στην καριέρα μου.

Το πιο σημαντικό νομίζω είναι η αγάπη για το άθλημα. Όλα ξεκινούν από την καρδιά και το μυαλό. Αν θέλω να συνεχίσω, θα το κάνω. Πιστεύω πως το σώμα μου θα με ακούσει", ολοκλήρωσε ο Νόλε, ο οποίος αν κατακτήσει μια ακόμη φορά το Roland Garros, θα γίνει ο μοναδικός παίκτης της ιστορίας που θα έχει τουλάχιστον δυο τίτλους σε κάθε Grand Slam.

AP Photo/Thibault Camus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ