ΤΕΝΙΣ

Ο Ζβέρεφ υπέταξε και τον Φέντερερ

Alexander Zverev of Germany celebrates winning match point against Roger Federer of Switzerland in their ATP World Tour Finals singles tennis match at the O2 Arena in London, Saturday Nov. 17, 2018. (AP Photo/Tim Ireland)
Alexander Zverev of Germany celebrates winning match point against Roger Federer of Switzerland in their ATP World Tour Finals singles tennis match at the O2 Arena in London, Saturday Nov. 17, 2018. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Παίζοντας σπουδαίο τένις ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ επικράτησε με 7-5, 7-6 (5) απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στον τελικό του ATP Finals. (VIDEO)

Σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ επιβλήθηκε με 7-5, 7-6 (5) απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στον τελικό του ATP Finals. Στην αντίπερα όχθη ο σπουδαίος Ελβετός ήθελε, αλλά δεν βρήκε λύσεις απέναντι στον εντυπωσιακό 21χρονο Γερμανό στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο πρώτο σετ είδαμε τα σερβίς να κυριαρχούν. Ζβέρεφ και Φέντερερ κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το 6-5 υπέρ του Γερμανού. Ο σπουδαίος Ελβετός σέρβιρε για να στείλει το σετ στο tie break, αλλά ο Ζβέρεφ είχε αντίθετη άποψη. Ο Γερμανός έκανε το break και κατέκτησε το πρώτο σετ με 7-5.

Η εκπληκτική βραδιά στην οποία βρέθηκε το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης φάνηκε στο δεύτερο σετ. Ο Φέντερερ ήταν σαφέστατα πιο επιθετικός και με break κατάφερε να προηγηθεί με 2-1, όμως ο Γερμανός απάντησε αμέσως με break back κάνοντας το 2-2. Στη συνέχεια δεν είχαμε κάποιο άλλο σπάσιμο στο σερβίς και έτσι οδηγηθήκαμε στο tie break.

Εκεί ο Ζβέρεφ ήταν εξαιρετικός και έφτασε σε διπλό match point. Το πρώτο το έσωσε ο Φέντερερ, το δεύτερο όμως όχι κι έτσι ο Γερμανός πήρε τη νίκη φτάνοντας στον τελικό του ATP Finals.

Photo credits: AP Photo/Tim Ireland

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ