ΤΕΝΙΣ

Οι χρηματικές αποζημιώσεις του Wimbledon στους αθλητές

Serbia's Novak Djokovic serves to Switzerland's Roger Federer during the men's singles final match of the Wimbledon Tennis Championships in London, Sunday, July 14, 2019. (AP Photo/Ben Curtis)
Serbia's Novak Djokovic serves to Switzerland's Roger Federer during the men's singles final match of the Wimbledon Tennis Championships in London, Sunday, July 14, 2019. (AP Photo/Ben Curtis) AP

Οι άνθρωποι του Wimbledon ετοιμάζονται να μεταφέρουν τα χρήματα στους παίκτες που θα έδιναν το παρών στο φετινό τουρνουά.

Μπορεί το Wimbledon να ακυρώθηκε φέτος για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι άνθρωποι του Λονδρέζικου Major δεν μερίμνησαν να πληρώσουν αποζημίωση σε όλους όσοι θα αγωνιζόντουσαν στον θεσμό. Συγκεκριμένα, στο σύνολο 620 παίκτες μονού και διπλού, θα επωφεληθούν από την αποζημίωση που θέσπισαν οι Άγγλοι εξαιτίας της ακύρωσης του τουρνουά λόγω κορονοϊού.

Βασισμένο στις παγκόσμιες κατατάξεις πριν την αναστολή των Tour, οι άνθρωποι του Wimbledon θα μοιράσουν 12.500 λίρες σε όλους όσοι θα έπαιζαν στα προκριματικά ταμπλό.

Από 25.000 λίρες θα λάβουν όλοι όσοι θα έπαιζαν στα κυρίως ταμπλό των μονών.

Οι 120 που θα έπαιζαν στο κυρίως ταμπλό των διπλών, θα λάβουν από 6.250 λίρες, ενώ οι 16 που θα αγωνιζόντουσαν στο ταμπλό του τένις με αμαξίδιο, θα λάβουν από 6.000 λίρες. Στο σύνολο θα μοιραστούν περίπου 10.000.000 λίρες. Ο Διευθυντής του Wimbledon, Ρίτσαρντ Λιούις, πέραν των συγκεκριμένων χρηματικών αποζημιώσεων ανακοίνωσε και πως από το 2021 αλλάζει το seeding στο ανδρικό ταμπλό του τουρνουά.

Από εδώ και στο εξής λοιπόν, όλα θα γίνονται βάσει ranking. Αντίθετα και περιέργως, δεν θα γίνει αλλαγή στην μέθοδο για το seeding του γυναικείου ταμπλό.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Ben Curtis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ