ΤΕΝΙΣ

Ονειρικό ντεμπούτο για τον 16χρονο Αλκαράζ

Ονειρικό ντεμπούτο για τον 16χρονο Αλκαράζ

Ψάχνοντας μόνο και μόνο την υποψία διαδοχής του Ράφαελ Ναδάλ, ο Κάρλος Αλκαράζ είναι ο Ισπανός που ίσως πρέπει να προσέξουμε παραπάνω.

Ο 16χρονος Κάρλος Αλκαράζ ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της πρεμιέρας του Rio Open, τη Δευτέρα.

Στο ντεμπούτο του σε ATP τουρνουά, αγωνιζόμενος με wild card στη Βραζιλία, ο ταλαντούχος τενίστας από τη Μούρθια κατάφερε να κερδίσει με 7-6(2), 4-6, 7-6(2) τον συμπατριώτη του και Νο41 της παγκόσμιας κατάταξης, Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας και προκρίθηκε στους "16" της ATP 500 διοργάνωσης στο χώμα.

Ο Αλκαράζ, γεννημένος τον Μάιο του 2003 στη Μούρθια και στο career high Νο.406 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν κάτι παραπάνω εντυπωσιακός στον πρώτο του αγώνα στο κορυφαίο επίπεδο, δικαιώνοντας τους διοργανωτές για την κάρτα ελεύθερης συμμετοχής που του έδωσαν.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (τοπική ώρα), με τους δύο Ισπανούς να μάχονται για 3 ώρες και 36 λεπτά, σε ένα κλασικό χωμάτινο παιχνίδι που θα θυμάται για πολλά χρόνια ο Κάρλος Αλκαράζ ο οποίος, πέρα από τις τενιστικές του ικανότητες, έκανε επίδειξη της παράλογης, για την ηλικία του, πνευματικής δύναμης που διαθέτει.

Στο 2ο γύρο του Rio Open, ο 16χρονος Ισπανός θα αντιμετωπίσει τον Κορεντάν Μουτέ που πέτυχε επίσης σπουδαία νίκη με ανατροπή 1-6, 7-6(1), 7-6(3) επί του qualifier Αργεντινού, Φεντερίκο Κορία.

Ο Αλκαράζ έχει ήδη αφήσει το αποτύπωμά του στο Challenger tour, όταν πέρυσι κέρδισε τον NextGen πρωταθλητή, Γιάνικ Σίνερ στο Alicante Challenger και έγινε ο πρώτος τενίστας γεννημένος το 2003 που πετυχαίνει νίκη σε τέτοιο επίπεδο.

Δείτε έναν εκπληκτικό πόντο του Αλκαράζ:

Γενικά ήταν μια συναρπαστική ημέρα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, με τον προερχόμενο από τον τίτλο στη Κόρντομπα, Κριστιάν Γκαρί να χρειάζεται 8 match points για να φτάσει στη δύσκολη επικράτηση με 4-6, 7-5, 7-6(5) επί του Σλοβάκου, Αντρέι Μάρτιν μετά από 3 ώρες και 10 λεπτά. Ο Χιλιανός στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον αριστερόχειρα, Φεντερίκο Ντελμπόνις.

Τέλος, ο nextGen Βραζιλιάνος, Τιάγκο Σίμποθ Γουάιλντ, έσωσε τρία match points του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα στη νίκη με 5-7, 7-6(3), 7-5 μετά από 3 ώρες και 51 λεπτά, σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ