ΤΕΝΙΣ

Παράδειγμα προς μίμηση ο Πρόεδρος της ITF

FED CUP 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
FED CUP 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Ντέιβιντ Χάγκερτι, έδωσε το καλό παράδειγμα ανακοινώνοντας 30% μείωση του μισθού του για όσο διαρκέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Ντέιβιντ Χάγκερτι, που τον περασμένο Σεπτέμβριο βρέθηκε στην Ελλάδα και παρακολούθησε από κοντά τις αναμετρήσεις της Εθνικής μας ομάδας Davis Cup στο TATOI Club, προέβη σε μια αξιέπαινη κίνηση.

Με δεδομένο ότι η δράση σε όλες τις αγωνιστικές βαθμίδες της ITF έχει ανασταλεί μέχρι τουλάχιστον τις 13 Ιουλίου, την Πέμπτη ανακοίνωσε την μείωση του μισθού του κατά 30%, ελέω της μειωμένης εργασίας του.

Η ITF έχει ακυρώσει εκατοντάδες τουρνουά εξαιτίας του κορονοϊού και φυσικά αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί εκ των ανθρώπων της διοίκησης να έχουν μειωμένα καθήκοντα.

"Η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουμε είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον οργανισμό μας και γενικότερα για το άθλημά μας. Πολλοί τενίστες που βρίσκονται στα χαμηλά στρώματα των κατατάξεων ανησυχούν για τα έσοδά τους, μιας και δεν θα υπάρχει τένις μέχρι τουλάχιστον τον Ιούλιο. Θέλουμε να βοηθήσουμε πολλούς από αυτούς, ώστε να αντιμετωπίσουν καλύτερα την κατάσταση”, είπε ο Χάγκερτι στις δηλώσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί πως μειώσεις θα υποστούν στους μισθούς τους και άλλα πρωτοκλασάτα μέλη της ITF. Σκοπός είναι, τα χρήματα που δεν θα πάνε στις τσέπες τους να οδηγηθούν σε αθλητές και αθλήτριες που τα έχουν ανάγκη.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ