ΤΕΝΙΣ

Πρόωρος αποκλεισμός για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Σινσινάτι

Stefanos Tsitsipas of Greece returns a ball to Thomas Fabbiano of Italy during their men's singles match on the fifth day at the Wimbledon Tennis Championships in London, Friday July 6, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Stefanos Tsitsipas of Greece returns a ball to Thomas Fabbiano of Italy during their men's singles match on the fifth day at the Wimbledon Tennis Championships in London, Friday July 6, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Λίγες μέρες μετά τον τελικό στο Rogers Cup του Τορόντο, ο καταπονημένος Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Νταβίντ Γκοφέν και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του Western & Southern Open στο Σινσινάτι.

Η εντυπωσιακή πορεία στο Rogers Cup του Τορόντο τον βοήθησε να συστηθεί στους φίλους του τένις παγκοσμίως, να βάλει το άθλημα σε κάθε ελληνικό σπίτι και να αναρριχηθεί στο νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης. Το φετινό ταξίδι του Στέφανου Τσιτσιπά συνεχίστηκε στο Σινσινάτι, όμως η κούραση του 20χρονου αθλητή ήταν φανερή και εκεί, στην ανατολική πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, "βγήκε" στον υπερθετικό βαθμό.

Ο "Tsitsifast" ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Νταβίντ Γκοφέν (5-7, 3-6), νούμερο 11 στην παγκόσμια κατάταξη, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί στον πρώτο γύρο του Western & Southern OPEN και να χάσει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τον Μπενουά Περ. Επόμενος στόχος και σαφώς μεγαλύτερος, το US OPEN στο τέλος Αυγούστου (27/8 - 9/9).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Πρώτος σέρβιρε ο Έλληνας τενίστας, που πήρε εύκολα το γκέιμ και είχε τον έλεγχο μέχρι το δέκατο στο οποίο κυνήγησε το μπρέικ. Προηγήθηκε 40-0 και άγγιξε το πρώτο σετ, όμως ο Γκοφέν πήρε τέσσερις διαδοχικούς πόντους για να ισοφαρίσει στο 5-5 πριν κάνει και το μπρέικ για το 6-5 και τελικά κατακτήσει το πρώτο σετ με εντυπωσιακή προσπάθεια μετά από 45 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0 γκέιμς, ο Γκοφέν ισοφάρισε στο 2-2 με όπλο το σερβίς, πέρασε και μπροστά με 4-3 για να πιεστεί ο 20χρονος αντίπαλός του και να δείξει ελαφρώς εκνευρισμένος με τον εαυτό του. Ο Γκοφέν, από την άλλη, διατήρησε την ψυχραιμία του και έφτασε με σχετική άνεση στην κατάκτηση του δεύτερου σετ και της νίκης που τον στέλνει απέναντι στον Μπενουά Περ (νούμερο 57 στην παγκόσμια κατάταξη) στον δεύτερο γύρο του τουρνουά.

ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Για τη συμμετοχή του στο Western & Southern Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε 20.190 δολάρια. Όσοι συνεχίζουν στον δεύτερο γύρο εξασφαλίζουν 37.395 δολάρια, όσοι φτάνουν στον τρίτο παίρνουν 70.925 δολάρια, όσοι φτάνουν στα προημιτελικά κερδίζουν 136.580 δολάρια, όσοι παίξουν στα ημιτελικά βάζουν στον λογαριασμό τους 268.600 δολάρια, ενώ ο φιναλίστ παίρνει 533.690 δολάρια και ο νικητής 1.088.450 δολάρια.

* H Μαρία Σάκκαρη πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 σετ επί της Ναόμι Οζάκα, προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά και θα αντιμετωπίσει την Ανέτ Κονταβέιτ (νούμερο 30 στην παγκόσμια κατάταξη) το απόγευμα της Τετάρτης (15/8).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ