ΤΕΝΙΣ

Roland Garros: "Πάρτι" Βαβρίνκα στο ντέρμπι με τον Μάρεϊ

Switzerland's Stan Wawrinka plays a shot against Britain's Andy Murray in the first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, France, Sunday, Sept. 27, 2020. (AP Photo/Christophe Ena)
Switzerland's Stan Wawrinka plays a shot against Britain's Andy Murray in the first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, France, Sunday, Sept. 27, 2020. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα διέλυσε έναν εντελώς ανέτοιμο Άντι Μάρεϊ σε ένα ματς που δεν θύμισε σε τίποτα τις τρομερές αναμετρήσεις που έχουν μοιραστεί στο παρελθόν οι δύο σπουδαίοι τενίστες...

Ντέρμπι από τα παλιά... δεν είχαμε! Στάνισλας Βαβρίνκα και Άντι Μάρεϊ ήταν το blockbuster ζευγάρι του 1ου γύρου του Ρολάν Γκαρός, ωστόσο, η κατάσταση του 33χρονου Βρετανού ήταν πάρα πολύ κακή με συνέπεια να έχουμε έναν μονόλογο του Ελβετού που έφτασε πολύ εύκολα στη νίκη με 3-0 σετ, 6-1, 6-3, 6-2.

Όπως ήταν φυσιολογικό, στο πρώτο του ματς μετά από τριάμισι χρόνια στο χώμα, δίχως κανένα αγώνα προετοιμασίας ούτε φέτος στη χωμάτινη επιφάνεια, ο Μάρεϊ ήταν χιλιόμετρα μακριά από μια φυσιολογική εκδοχή του εαυτού του με συνέπεια να ηττηθεί πάρα πολύ γρήρορα από έναν Βαβρίνκα που δεν χρειάστηκε καν να κάνει εξωπραγματικά πράγματα.

Σε ελάχιστα σημεία του ματς μπόρεσε ο Μάρεϊ να προβάλει μια κάποια αντίσταση στον Βαβρίνκα και ένα από αυτά ήταν η αρχή του δεύτερου σετ όπου ακολούθησε μέχρι ενός σημείου το σκορ.
Ωστόσο, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι τα πάντα εξαρτώντας από την ρακέτα του Ελβετού που μόλις σταματούσε τα λάθη και εξαπέλυε τις συνήθεις επιθέσεις, δεν υπήρχε η παραμικρή απάντηση από πλευράς Μάρεϊ.

Tricky παιχνίδι τώρα περιμένει τον Ελβετό καθώς θα αντιμετωπίσει τον τρομερά φορμαρισμένο Γερμανό Ντομινίκ Κέπφερ στον επόμενο γύρο. Θυμίζουμε ότι ο Γερμανός Κέπφερ έφτασε στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης και πήρε σετ πριν αποκλειστεί από τον Νόβακ Τζόκοβιτς εκεί.

Μετά τον αποκλεισμό του Ντε Μινόρ, ήρθε η δεύτερη μίνι-βόμβα του τουρνουά με τον Μπόρνα Τσόριτς να αποκλείεται από τον Νόρμπερτ Γκόμπος, 6-4, 3-6, 6-3, 6-4. To πρώτο επικό πεντάσετο ματς της διοργάνωσης ήρθε στην αναμέτρηση του Γιούρι Ροντιόνοφ με τον Ζερεμί Σαρντί με τον 21χρονο Αυστριακό να κερδίζει τον έμπειρο Γάλλο με 10-8 στο πέμπτο σετ μετά από 4 ώρες και 42 λεπτά πολύ σκληρής μάχης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ