INDIAN WELLS

Rome Masters: Ξανά στον τελικό της Ρώμης ο Τζόκοβιτς

Serbia's Novak Djokovic returns the ball to Italy's Salvatore Caruso, at the Italian Open tennis tournament in Rome, Wednesday, Sept. 16, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP)
Serbia's Novak Djokovic returns the ball to Italy's Salvatore Caruso, at the Italian Open tennis tournament in Rome, Wednesday, Sept. 16, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP) AP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε να μοχθήσει πάρα πολύ κόντρα σε έναν εξαιρετικό Κάσπερ Ρουντ αλλά παραμένει αήττητος εντός κορτ για το 2020 φθάνοντας σε ακόμα έναν τελικό σε Masters τουρνουά στη Ρώμη.

Μέσα στο κορτ δεν έχει καταφέρει να τον σταματήσει ακόμα κανείς. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πιέστηκε πάρα πολύ σε ακόμα έναν αγώνα του στη Ρώμη, έσωσε δύο set point στο σερβίς του Κάσπερ Ρουντ στο πρώτο σετ και κατάφερε να κερδίσει τελικά στα δύο σετ τον εξαιρετικό Νορβηγό με 7-5, 6-2.

Ο αποκλεισμός με default στον αγώνα του κόντρα στον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα παραμένει η μοναδική του "ήττα" μέσα στο 2020 μιας και δεν έχει ακόμα ηττηθεί σε αγώνα που ολοκληρώθηκε! Ο Νόλε συνεχίζει τις τρομερές εμφανίσεις που κάνει εδώ και χρόνια στο Ιταλικό Όπεν καθώς φτάνει στον δέκατο(!) τελικό του στη Ρώμη στοχεύοντας στην πέμπτη κατάκτηση!

Φυσικά, θα είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο είτε κόντρα στον "δήμιο" του Ράφα Ναδάλ, Ντιέγο Σβάρτζμαν είτε κόντρα στον εκρηκτικό Ντένις Σαποβάλοφ. Ο Τζόκερ μόχθησε πολύ περισσότερο από ότι ίσως δείχνει το τελικό σκορ στην αναμέτρηση του κόντρα στον Ρουντ που, παρότι είδαμε δύο σετ, ξεπέρασε τις δύο ώρες.

Ο Τζόκοβιτς, όπως και κόντρα στον Κραϊνοβιτς, χρειάστηκε ένα πρώτο σετ διάρκειας 80 λεπτών για να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του. Ο Ρουντ, στον πρώτο του ημιτελικό Masters, μπήκε με άγνοια κινδύνου στο ματς παίζοντας εξαιρετικό τένις στην αγαπημένη του επιφάνεια και κατάφερε να πλήξει από νωρίς με break τον Νόλε.

Δυστυχώς για αυτόν, αυτό έμελλε να είναι το τελευταίο του σπάσιμο σερβίς στο ματς έστω και αν έφτανε συνέχεια σε break point (ολοκλήρωσε το ματς με 1/8). Ο Νορβηγός είχε το πάνω χέρι στο πρώτο σετ μέχρι και το 5-4, όταν και σέρβιρε για το 1-0.

Εκεί, κλασικά, όπως τόσες και τόσες φορές στην καριέρα του, ο Τζόκοβιτς "μίλησε" εκεί που έπρεπε, έκανε το καθοριστικό break και επέστρεψε για τα καλά στη διεκδίκηση του σετ. Στο επόμενο service game πιέστηκε αφόρητα από τον Νορβηγό αλλά το έκλεισε υπέρ του και εκμεταλλευόμενος το μομέντουμ έσπασε ξανά το σερβίς του Ρουντ ξεσπώντας με μια τρομερή κραυγή για τη μεγάλη του ανατροπή!

Γενικά, ο Νόλε άφησε το συναίσθημά του να ρέει "ελεύθερο" στην αναμέτρηση κόντρα στον Ρουντ και αυτό σήμαινε ότι τον είδαμε να ξεσπά στον διαιτητή της αναμέτρησης σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις (είχε δίκιο βάσει του hawkeye), ενώ γενικά ήταν φανερά έτοιμος να αρπάξει "φωτιά" ανά πάσα ώρα και στιγμή και όποτε συμβαίνει αυτό, συνήθως βρίσκει τον τρόπο και να κερδίζει τους αγώνες του!

Το δεύτερο σετ συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό. Μαραθώνια σε διάρκεια games, ο Ρουντ να φτάνει σε break point αλλά ο Νόλε να σερβίρει απίστευτα τις κρίσιμες στιγμές και να ξεγλιστράει και τελικά, όπως αναμενόταν, "χτύπησε" αυτός πρώτος τον Ρουντ κάνοντας το καθοριστικό break που του έδωσε τελικά και τη νίκη.

Με τον Ναδάλ εκτός τουρνουά από το βράδυ του Σαββάτου, ο Νόλε έχει νέο ραντεβού με την ιστορία την Δευτέρα στη Ρώμη. Σε περίπτωση που κερδίσει τον τίτλο, περνάει μόνος πρώτος στην κατηγορία των Masters 1000 τίτλων φτάνοντας τα 36 τρόπαια ενώ παίρνει το μεγαλύτερο τονωτικό ενόψει της έναρξης του Ρολάν Γκαρός έχοντας αφήσει την δυσάρεστη εμπειρία του φετινού US Open για τα καλά πίσω του...

ΜEN’S DRAW| WOMEN’S DRAW| OOP(-1h)

Πηγή: Tennis24

TAGS INDIAN WELLS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ