ΤΕΝΙΣ

Rome Masters: Σκέφτονται αλλαγή ημερομηνίας οι Ιταλοί

Switzerland's Roger Federer celebrates winning a point against Spain's Rafael Nadal during a men's singles semifinal match on day eleven of the Wimbledon Tennis Championships in London, Friday, July 12, 2019. (AP Photo/Ben Curtis)
Switzerland's Roger Federer celebrates winning a point against Spain's Rafael Nadal during a men's singles semifinal match on day eleven of the Wimbledon Tennis Championships in London, Friday, July 12, 2019. (AP Photo/Ben Curtis) AP PHOTO/BEN CURTIS

Η Ιταλία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη, από την πανδημία του κορονοϊού, όμως οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας τένις της χώρας, ακόμη σκέφτονται την διεξαγωγή του Internazionali BNL D' Italia στη Ρώμη...

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Άντζελο Μπινάγκι, μίλησε για το ενδεχόμενο να διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία από την αρχικά προγραμματισμένη, το φετινό combined τουρνουά της πρωτεύουσας.

Το τένις και ο αθλητισμός γενικότερα, μπορεί να είναι ένα από τα τελευταία που σκέφτονται οι Ιταλοί πολίτες αυτές τις ημέρες, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού πληθαίνουν και οι αριθμοί των νεκρών αυξάνονται δραματικά καθημερινά στη χώρα, όμως ο Μπινάγκι ρωτήθηκε για το Rome Masters και η απάντησή του ήταν άκρως ενδιαφέρουσα.

Σύμφωνα με τον 60χρονο Πρόεδρο λοιπόν, οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας σκέφτονται την αλλαγή ημερομηνίας όπως έγινε και με το Roland Garros για τη φετινή σεζόν.

Βέβαια, οι ειδικοί λένε πως οι επιπτώσεις της τραγωδίας του κορονοϊού στη χώρα, θα επηρεάσουν τα πάντα μέχρι το τέλος του 2020. Αν επιστρέψει η κανονικότητα στην διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων φέτος, αυτά θα γίνονται χωρίς κόσμο.

Με το Tour να έχει ανασταλεί μέχρι τις 7 Ιουνίου και την χωμάτινη περίοδο να έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ήδη, ο Μπινάγκι και οι συνεργάτες του θέλουν να μεταφέρουν το τουρνουά της Ρώμης για τον Σεπτέμβριο.

"Σχεδιάζουμε τον επαναπρογραμματισμό του Internazionali BNL D' Italia γι' αυτή τη χρονιά. Θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν έχουμε ένα από τα τουρνουά προετοιμασίας για το Roland Garros, μέσα στον Σεπτέμβριο",τόνισε μεταξύ άλλων.

Για να προσθέσει: "Φυσικά θέλουμε να γίνει στη Ρώμη το τουρνουά φέτος, αλλά είμαστε ανοικτοί για συζήτηση και έτοιμοι να εξετάσουμε κάθε άλλο ενδεχόμενο, αν οι συνθήκες δεν το επιτρέψουν. Όπως την αλλαγή της τοποθεσίας, ακόμα και της επιφάνειας".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ