ΤΕΝΙΣ

Σάκκαρη: Η κλήρωση για την Ντόχα

Greece's Maria Sakkari reacts during her fourth round singles match against Petra Kvitova of the Czech Republic at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man)
Greece's Maria Sakkari reacts during her fourth round singles match against Petra Kvitova of the Czech Republic at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man) AP

Eπτά από τις δέκα κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο θα συμμετάσχουν στο τουρνουά της Ντόχα που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα στο οποίο παρούσα είναι και η Μαρία Σάκκαρη!

Ένα μικρό Grand Slam μας περιμένει την επόμενη εβδομάδα στη Ντόχα! Το Qatar Total Open είναι φέτος δυνατότερο από ποτέ με παρουσία επτά τενιστριών του Τοπ10 που κάνουν φυσικά τη διοργάνωση τρομερά αμφίρροπη και ενδιαφέρουσα!

Μέλος του Τοπ20 πλέον, και η Μαρία Σάκκαρη θα είναι παρούσα στο Κατάρ και θα έχει φυσικά πολύ απαιτητική κλήρωση με τα δυνατά ονόματα που εμφανίζονται εκεί.

Ξεκινά τις υποχρεώσεις, ευρισκόμενη στο ταμπλό της 2-Σιμόνα Χάλεπ με τη Γιούλια Γκέργκες, μία εξαιρετική και πολύ έμπειρη τενίστρια που αγαπάει ιδιαίτερα τη σκληρή επιφάνεια.

Η Σάκκαρη είχε κερδίσει την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο χώμα της Μαδρίτης πριν από 4 χρόνια, αλλά έκτοτε η Γερμανίδα μετρά 3 σερί νίκες, οι δύο σε σκληρή επιφάνεια.

Αν περάσει το εμπόδιο της Γκέργκες, θα παίξει κατά πάσα πιθανότητα με την καλή της φίλη, Ντόνα Βέκιτς στον επόμενο γύρο πριν μια ενδεχόμενη αναμέτρηση με τη Σιμόνα Χάλεπ στον 3ο γύρο.

Ούτε η Χάλεπ, που παίζει τελικό στο Ντουμπάι το Σάββατο, έχει πολύ εύκολο έργο μιας και έχει μεν bye στον πρώτο γύρο αλλά στο δεύτερο έχει μια πολύ tricky αντίπαλο, την Ανέτ Κονταβέιτ ή την Αναστασία Σεβάστοβα.

Αν προχωρήσει ακάθεκτη κερδίζοντας πιθανώς και τη Σάκκαρη, μάλλον θα πέσει κόντρα στην πρόσφατη πρωταθλήτρια της Αγίας Πετρούπολης, 7-Κίκι Μπέρτενς στα προημιτελικά που δεν φαίνεται να έχει ισχυρές προκλήσεις στο ταμπλό της μέχρι τότε.

Η ντεφορμέ 5-Ελίνα Σβιτολίνα είναι υποψήφια αντίπαλος της Χάλεπ στα ημιτελικά αν και η Ουκρανή θα χρειαστεί να δείξει πολύ πιο βελτιωμένη εικόνα από αυτά που έχουμε δει το 2020 έχοντας στο ταμπλό της τις Σαμπαλένκα, Μέρτενς και Μπένσιτς μεταξύ άλλων.

Στο πάνω μέρος του ταμπλό και στην κορυφαία θέση του, συναντούμε, στον πρώτο της ματς μετά το Αυστραλιανό Όπεν, την κορυφαία τενίστρια στον κόσμο, Άσλεϊ Μπάρτι.

Δύσκολη κλήρωση περιμένει και την Αυστραλή που στον τρίτο γύρο μπορεί να παίξει κόντρα στην Έλενα Ριμπάκινα των τεσσάρων τελικών σε πέντε τουρνουά φέτος(!) ενώ στα προημιτελικά μπορεί να συναντήσει την κοπέλα που την απέκλεισε στο ΑΟ, τη Σοφία Κένιν!

Καρολίνα Πλίσκοβα και Πέτρα Κβίτοβα είναι οι δύο Τσέχες που ηγούνται στο δεύτερο τεταρτημόριο του ταμπλό και καλούνται να κάνουν το πρώτο τους καλό τουρνουά φέτος ώστε να είναι σε τροχιά αντιμετώπισης της Μπάρτι(;) σε έναν πιθανό ημιτελικό γύρο.

Πιθανοί προημιτελικοί

Μπάρτι-Κένιν

Πλίσκοβα-Κβίτοβα

Σβιτολίνα-Μπένσιτς (Μέρτενς)

Χάλεπ-Μπέρτενς

DOHA TOTAL OPEN DRAW - OOP (+1h)

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ