ΤΕΝΙΣ

Σταθερός ο Τσιτσιπάς, άνοδος για Σάκκαρη

Maria Sakkari, of Greece, returns a ball to Mihaela Buzarnescu, of Romania, during the finals of the Mubadala Silicon Valley Classic tennis tournament in San Jose, Calif., Sunday, Aug. 5, 2018. (AP Photo/Tony Avelar)
Σάκκαρη AP PHOTO/TONY AVELAR

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άλλαξε θέση και παρέμεινε, κι αυτήν την εβδομάδα, στην 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Άνοδος μιας θέσης για τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία είναι πλέον 41η.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άλλαξε θέση και παρέμεινε, κι αυτήν την εβδομάδα, στην 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του τένις ανδρών. Ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής έχει 2.095 βαθμούς.

Στην κορυφή της κατάταξης που διατηρεί η ATP, παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ ο Ράφα Ναδάλ είναι δεύτερος και τρίτος ο Ρότζερ Φέντερερ.

Στην 4η θέση, ανέβηκε ο Γερμανός, Αλεξάντερ Σβέρεφ, μετά την επικράτηση του στον τελικό του ATP Finals που διεξήχθη στο Λονδίνο, με 6-4, 6-3 επί του Τζόκοβιτς.

ΑΝΟΔΟΣ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Εξάλλου, η WTA ανακοίνωσε την παγκόσμια κατάταξη της εβδομάδας με την Μαρία Σάκκαρη να "σκαρφαλώνει" μια θέση, σε σχέση με την προηγούμενη βαθμολόγηση και να βρίσκεται, πλέον, στην 41η θέση του κόσμου με 1.164 βαθμούς.

Οσον αφορά στην Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, ανέβηκε άλλες δύο θέσεις και τώρα είναι στο Νο 158 με 378 βαθμούς, ενώ στην τριάδα της κορυφής δεν υπήρξαν αλλαγές, με την Σιμόνα Χάλεπ (Ρουμανία) να παραμένει πρώτη, την Αντζελίκ Κέρμπερ (Γερμανία) δεύτερη και την Καρολίν Βοζνιάκι (Δανία) στην τρίτη θέση.

AP Photo/Tony Avelar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ