ΤΕΝΙΣ

Στις λεπτομέρειες ηττήθηκε ο Αλκαράζ

Στις λεπτομέρειες ηττήθηκε ο Αλκαράζ

Αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Rio Open ο 16χρονος Κάρλος Αλκαράζ μετά από σκληρή μάχη με τον Φεντερίκο Κορία.

Με ένα συναρπαστικό παιχνίδι ολοκληρώθηκε η δράση στην 3η ημέρα των αγώνων στο ATP 500 τουρνουά του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο qualifier Αργεντινός, Νο127 στον κόσμο, Φεντερίκο Κορία, κατάφερε να κάμψει την αξιόμαχη αντίσταση του 16χρονου Ισπανού, Κάρλος Αλκαράζ ο οποίος πριν δύο ημέρες είχε πετύχει την παρθενική του νίκη σε επίπεδο ATP, αποκλείοντας στην πρεμιέρα τον συμπατριώτη του, Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας.

Εκμεταλλευόμενος την εμπειρία του, ο 27χρονος Κορία, επικράτησε 6-4, 4-6, 6-4του πιτσιρικά από τη Μούρθια από τον οποίον περιμένει πολλά το Ισπανικό τένις, ψάχνοντας απεγνωσμένα τον αντικαταστάτη του Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Αλκαράζ, Νο406 της παγκόσμιας κατάταξης (career high) έδειξε και πάλι στοιχεία έτοιμου και ώριμου τενίστα, ωστόσο ο Κορία πήρε τους περισσότερους κρίσιμους πόντους στο καθοριστικό σετ και χάρη στο break που πέτυχε στο 5ο game (3-2), κατάφερε να κλείσει το ματς μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά αμφίρροπης μονομαχίας.

Στο εναρκτήριο σετ, ο Αλκαράζ είχε ευκαιρίες να προηγηθεί αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κανένα από τα πέντε break point που είχε στο σετ. Στο 2ο σετ, ο νεαρός Ισπανός προηγήθηκε με 5-0 games και παρά τα τέσσερα συνεχόμενα κερδισμένα του αριστερόχειρα Κορία, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο καθοριστικό σετ, οι δύο τενίστες αντάλλαξαν από ένα break στο ξεκίνημα και μετά το break του Κορία στο 5ο game (3-2), ο Αλκαράζ δεν μπόρεσε να πιέσει το σερβίς του αντιπάλου του.

Στους "8" του χωμάτινου τουρνουά της Βραζιλίας, ο Κορία θα αντιμετωπίσει τον Χιλιανό, Νο3 του ταμπλό, Κριστιάν Γκαρίν ο οποίος νωρίτερα είχε κερδίσει με 6-4, 6-3τον αριστερόχειρα Αργεντίνο, Φεντερίκο Ντελμπόνις.

Παρά τον αποκλεισμό του στο 2ο γύρο, ο Αλκαράζ θα σημειώσει μεγάλη άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη και θα αναρριχηθεί στο νέο career high Νο313 της ATP.

Την Πέμπτη, το Νο1 του ταμπλό και μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, Ντόμινικ Τιμ, αντιμετωπίζει τον Ισπανό, Ζαούμ Μουνάρ για την είσοδο στα προημιτελικά της ATP 500 διοργάνωσης.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ