ΤΕΝΙΣ

Σβάρτσμαν: "Το καλύτερο παιχνίδι στην καριέρα μου"

Argentina's Diego Schwartzman gestures as he competes with Spain's Rafael Nadal during their quarterfinals at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Saturday, Sept. 19, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP)
Argentina's Diego Schwartzman gestures as he competes with Spain's Rafael Nadal during their quarterfinals at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Saturday, Sept. 19, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP) AP

Ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ και τόνισε ότι έκανε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά του Kitzbuhel Open από το Νο81 του κόσμου, Λάσλο Τζέρε. Τότε, δεν θα μπορούσε καν να διανοηθεί ότι σε λίγες ημέρες θα κερδιζε τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών στο χώμα.

Ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν, όμως, κατάφερε να κάνει το παιχνίδι της ζωής του το βράδυ του Σαββάτου και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Rome Masters.

Το Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, όχι απλά κοίταξε στα μάτια τον καταξιωμένο αντίπαλό του αλλά ήταν ανώτερος του αντιπάλου του και έφτασε πανάξια στη νίκη με 6-2, 7-5 μετά από σκληρή μονομαχία στο Centrale του Foro Italico.

"Σίγουρα είναι το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας μου. Έχω αντιμετωπίσει τους τρεις μεγάλους πρωταθλητές. Ποτέ δεν τους είχα κερδίσει, μέχρι σήμερα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Ήταν τρελό. Το τένις είναι τρελό. Η απόδοσή μου ήταν τρελή. Οι τρεις τελευταίες εβδομάδες ήταν άσχημες για μένα. Σήμερα έπαιξα το καλύτερό μου τένις. Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν σκεφτόμουν ότι μπορώ να τον κερδίσω γιατί δεν έπαιζα καλά τελευταία. Όμως σήμερα έκανα το καλύτερό μου παιχνίδι και είμαι πολύ χαρούμενος γι'αυτό" είπε ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν αμέσως μετά.

"Τον είχα αντιμετωπίσει εννιά φορές. 4-5 φορές δεν είχα βρεθεί κοντά αλλά είχα βρεθεί κοντά στο σκορ. Σήμερα προσπάθησα να κάνω το ίδιο και το 1ο σετ ήταν πολύ καλό για μένα. Εκμεταλλεύτηκα κάθε ευκαιρία που μου έδωσε" πρόσθεσε ο θαυματουργός Αργεντινός.

Την Παρασκευή, ο Σβάρτσμαν θα αντιμετωπίσει τον Ντένις Σαποβάλοφ, στην πρώτη τους συνάντηση στο tour.

"Παίζει πολύ καλά από τότε που επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη. Είναι ωραίος τύπος. Θα είναι δύσκολο ματς αλλά αν παίξω όπως σήμερα, σίγουρα θα έχω τις ευκαιρίες μου" είπε ο Σβάρτσμαν.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ