ΤΕΝΙΣ

Σβάρτζμαν: "Τζόκοβιτς, ο καλύτερος όλων"

Serbia's Novak Djokovic celebrates after defeating Switzerland's Roger Federer in their semifinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 30, 2020. (AP Photo/Andy Wong)
Serbia's Novak Djokovic celebrates after defeating Switzerland's Roger Federer in their semifinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 30, 2020. (AP Photo/Andy Wong) AP PHOTO/ANDY WONG

Ο Ντιέγκο Σβάρτζμαν προστέθηκε στη λίστα αυτών που θεωρούν τον Νόβακ Τζόκοβιτς καλύτερο τενίστα όλων των εποχών ενώ συνέκρινε πώς είναι η κατάσταση όταν αντιμετωπίζεις κάποιον εκ των Big3!

Ο βραχύσωμος Αργεντινός τενίστας, μόλις 1,70 μέτρα ύψος, έχει καταφέρει να φτάσει στο Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει δει τον εαυτό του να αγωνίζεται 17 συνολικά φορές κόντρα στους Big3.

Ο απολογισμός είναι βέβαια απογοητευτικός. Δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε μια φορά κάποιον από αυτούς. Εννιά ήττες κόντρα στον Ναδάλ και από τέσσερις κόντρα σε Φέντερερ και Τζόκοβιτς συνθέτουν το ρεκόρ του Σβάρτζμαν.

"Με τον Ναδάλ, πάντα ελπίζεις ότι θα γίνει μάχη, σε οποιοδήποτε κορτ και επιφάνεια αλλά στο τέλος συνειδητοποιείς ότι είναι σχεδόν αδύνατον να τον κερδίσεις.

Ο Τζόκοβιτς με κάνει να νιώθω, ήδη από το δεύτερο game του αγώνα, ότι έχω ξεμείνει από "πνευμόνια"! Με τον Φέντερερ, αισθάνομαι ότι έχω τον περισσότερο "αέρα" στο κορτ αλλά βγάζει απίθανα χτυπήματα που δεν τα περιμένεις. Και οι τρεις είναι απίστευτοι, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας", ανέφερε ο 27χρονος τενίστας.

"Στα καλύτερά του, έχουμε δει τον Τζόκοβιτς να κερδίζει τον Ναδάλ στο χώμα και τον Φέντερερ στο γρασίδι. Γι'αυτό, τον τοποθετώ λίγο πιο πάνω από τους άλλους δύο.

Είχε τρελό ρυθμό αυτήν την περίοδο για να σπάσει όλα τα ρεκόρ και τώρα αναγκαστικά έμεινε πίσω. Αλλά πιστεύω ότι θα ξαναβρεί τον ίδιο ρυθμό και δεν θα αφήσει τους άλλους δύο να του ξεφύγουν", τόνισε χαρακτηριστικά

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ