ΤΕΝΙΣ

Τένις: Ξανά στο ATP Finals οι Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ

Serbia's Novak Djokovic and Switzerland's Roger Federer pose with the trophies after the men's singles final match of the Wimbledon Tennis Championships in London, Sunday, July 14, 2019. (AP Photo/Tim Ireland)
Serbia's Novak Djokovic and Switzerland's Roger Federer pose with the trophies after the men's singles final match of the Wimbledon Tennis Championships in London, Sunday, July 14, 2019. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Ο Ρότζερ Φέντερερ προστέθηκε στους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ραφαέλ Ναδάλ και το Big 3 του τένις θα βρεθεί στο Λονδίνο για το ATP Finals. Ο Τσιτσιπάς και οι υπόλοιποι που παλεύουν για τις υπόλοιπες πέντε θέσεις.

Σχεδόν μία εβδομάδα πριν από το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς και η εικόνα για το ATP Finals που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο (10-117/11) στην O2 Arena του Λονδίνου έχει πάρει την γνώριμη μορφή της. Ναδάλ και Τζόκοβιτς είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους στην εβδομάδα των οκτώ κορυφαίων και στη συντροφιά τους προστέθηκες ο Ρότζερ Φέντερερ.

Το Big 3 του τένις είναι και το μοναδικό που θα βρίσκεται σίγουρα για μία ακόμα χρονιά στο Λονδίνο.

Ποιοι άλλοι πέντε θα βρίσκονται εκεί θα το ξέρουμε το προσεχές διάστημα. Θεωρητικά τρεις αθλητές έχουν προβάδισμα για αυτές τις θέσεις. Πρόκειται για τους Ντόμινκ Τιμ, Ντανίιλ Μεντβέντεβ και τον δικό μας Στέφανο Τσιτσιπά.

Υπενθυμίζουμε ότι για να βρεθεί κάποιος στο ραντεβού των κορυφαίων στο τέλος της χρονιάς μετρούν μόνο οι βαθμοί που έχει συλλέξει μέσα σε αυτή τη ημερολογιακή σεζόν. Δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση οι βαθμοί που έχουν μαζέψει μέσα στο 2019 συν εκείνους που έχουν συλλέξει μετά το 1000άρι τουρνουά στο Παρίσι.

Τιμ, Μεντβέντεβ και Τσιτσιπάς έχουν μαζέψει πάνω από 3000 βαθμούς και δύσκολα θα καταφέρουν όλοι όσοι βρίσκονται από κάτω τους να τους ξεπεράσουν. Από εκεί και κάτω όμως γίνεται ένας χαμός αφού αυτή τη στιγμή τον έβδομο Άγκουτ από τον ενδέκατο Γκοφάν χωρίζουν μόλις 440 βαθμοί.

Όπως και να έχει σύντομα θα έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιοι θα βρεθούν μαζί με τους Big 3 στο Λονδίνο και ανάμεσα τους πιθανότατα θα είναι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξαργυρώνοντας έτσι την εξαιρετική του χρονιά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Α/Α Όνομα Χώρα Βαθμοί
1 Ραφαέλ Ναδάλ Ισπανία 7225
2 Νόβακ Τζόκοβιτς Σερβία 7085
3 Ρότζερ Φέντερερ Ελβετία 5150
- - - -
4 Ντόμινικ Τιμ Αυστρία 3835
5 Ντανίιλ Μεντβέντεβ Ρωσία 3605
6 Στέφανος Τσιτσιπάς Ελλάδα 3150
7 Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ Ισπανία 2340
8 Κέι Νισικόρι Ιαπωνία 2090
9 Φάμπιο Φονίνι Ιταλία 1955
10 Αλεξάντερ Ζβέρεβ Γερμανία 1940
11 Νταβίντ Γκοφάν Βέλγιο 1900
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ