ΤΕΝΙΣ

Τένις: Πρόστιμο 113.000 δολαρίων για Κύργιο

Nick Kyrgios, of Australia, takes a moment between points during a match against Dusan Lajovic, of Serbia, during the third round of the Miami Open tennis tournament, Sunday, March 24, 2019, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Jim Rassol)
Nick Kyrgios, of Australia, takes a moment between points during a match against Dusan Lajovic, of Serbia, during the third round of the Miami Open tennis tournament, Sunday, March 24, 2019, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Jim Rassol) AP PHOTO/JIM RASSOL

Ο Νικ Κύργιος για την απαράδεχτη συμπεριφορά του στο ματς με τον Κατσάνοφ τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 113.000 δολαρίων, ενώ η ATP προειδοποίησε πως θα συνεχίσει τις έρευνες για το θέμα και μπορεί μέχρι και να αποβάλει τον αθλητή!

Τα όσα έκανε ο Νικ Κύργιος κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Κατσάνοφ δεν γινόταν να περάσουν έτσι από την ATP. Όλα ξεκίνησαν στο δεύτερο σετ, όταν ο Μέρφι έδωσε ποινή στον Κύργιο για καθυστέρηση.

Ο 24χρονος τενίστας ζήτησε να πάει στην τουαλέτα, αλλά ο διαιτητής αρνήθηκε το αίτημά του. Τελικά, ο Κύργιος τον παράκουσε, πήγε στα αποδυτήρια και έσπασε δύο ρακέτες, ενώ στη συνέχεια ψέλλισε μερικά... γαλλικά.

Έτσι, αυτή τη φορά η καμπάνα για τον 24χρονο Ελληνοαυστραλό ήταν από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του τένις. Ο Νικ Κύργιος δέχτηκε πρόστιμο ύψους 113.000 δολαρίων και η ATP ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει την έρευνα για τα κατορθώματα του με ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και να τον αποβάλει.

"Κατά τη διάρκεια της ήττας του για τον 2ο γύρο του Western & Southern Open στο Σινσινάτι το βράδυ της Τετάρτης, ο Νικ Κύργιος τιμωρείται με πρόστιμο 113.000 δολαρίων. Πέρα από την ανακοίνωση του παραπάνω προστίμου η ATP θα εξετάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση και εάν χρειαστεί θα πάρει επιπλέον μέτρα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ένα νέο πρόστιμο ή / και αποβολή.", αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΤΡ.

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρονται και οι εννιά παραβάσεις του Κύργιου και το πρόστιμο για την κάθε μία:

Ball abuse (warning)

Unsportsmanlike Conduct(Point Penalty) - 20.000 δολάρια

Leaving the court - 3.000 δολάρια

Audible Obscenity - 5.000 δολάρια

Unsportsmanlike Conduct - 5.000 δολάρια

Unsportsmanlike Conduct - 20.000 δολάρια

Verbal Abuse - 20.000 δολάρια

Unsportsmanlike Conduct - 20.000 δολάρια

Unsportsmanlike Conduct - 20.000 δολάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ