ΤΕΝΙΣ

Τένις: Ψυχάρα Χάλεπ, κατέκτησε το Ντουμπάι

RomaniaÅfs Simona Halep celebrates after defeating GermanyÅfs Angelique Kerber in their semifinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 25, 2018. (AP Photo/Vincent Thian)
RomaniaÅfs Simona Halep celebrates after defeating GermanyÅfs Angelique Kerber in their semifinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 25, 2018. (AP Photo/Vincent Thian) AP PHOTO/VINCENT THIAN

Μετά από έναν απολαυστικό τελικό σε ένα από τα καλύτερα ματς στη WTA μέχρι στιγμής στο 2020, η Σιμόνα Χάλεπ κέρδισε αφάνταστα δύσκολα την Έλενα Ριμπάκινα κατακτώντας για δεύτερη φορά το Ντουμπάι.

Τι ματσάρα είδαμε! Σε έναν αγώνα-διαφήμιση για το γυναικείο τένις, η ψυχάρα Σιμόνα Χάλεπ κατάφερε να κάνει μια πάρα πολύ δύσκολη ανατροπή κερδίζοντας την τρομερή Έλενα Ριμπάκινα με 3-6, 6-3, 7-6(5)μετά από διόμιση ώρες τένις πολύ υψηλών "οκτανίων" για να κατακτήσει το πρώτο της τρόπαιο στο 2020!

Συγκλονιστικό τένις είδαμε και από τις δυο αθλήτριες που βρέθηκαν έκαστες πολύ κοντά στο τρόπαιο του Ντουμπάι αλλά, εντελώς στις λεπτομέρειες, η πιο έμπειρη από τελικούς Χάλεπ κατάφερε να περάσει πρώτη τη γραμμή του τερματισμού!

Η τρομερή Χάλεπ φτάνει αισίως τον 20ο τίτλο καριέρας της ενώ αυτό ήταν το πρώτο της χρονικά τρόπαιο μετά το δεύτερο κερδισμένο Grand Slam της καριέρας της πέρσι στο Wimbledon!

Φυσικά, για να τα καταφέρει πέρασε τα πάνδεινα από μια Ριμπάκινα που έδειξε ξανά ότι έχει ένα φοβερό μέλλον μπροστά της!

Η Καζάκα έχει ένα απίστευτο επιθετικό παιχνίδι τόσο από το forehand όσο και από το backhand και είχε "στην άμυνα" τη Χάλεπ σχεδόν σε όλο το ματς με την 28χρονη Ρουμάνα να αναγκάζεται να βγάζει πολλές αδιανόητες άμυνες προκειμένου να μείνει "ζωντανή" στον αγώνα!

Οι δύο τενίστριες μοιράστηκαν τις εντυπώσεις στα δύο πρώτα σετ με τη Ριμπάκινα να προηγείται με break στο τρίτο πριν η Χάλεπ κάνει την παρολίγον ολική ανατροπή σερβίροντας για το ματς στο 6-5!

Δεν τα κατάφερε όμως εκεί και είδε τη Ριμπάκινα να φτάνει δύο πόντους μακριά από τη νίκη στο 5-4 του tie break πριν βάλει το παιχνίδι της σε αλάνθαστο mode και πάρει τρεις σερί πόντους που της έδωσαν έναν τόσο δύσκολα κερδισμένο τίτλο (είχε σώσει και match point νωρίτερα στο τουρνουά).

Παραμένει στο Νο2 του κόσμου και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ακόμα πιο δυνατό τουρνουά της Ντόχα ενώ η Ριμπάκινα, παρά την πίκρα που δεδομένα θα νιώθει με έναν τίτλο σε τέσσερις τελικούς φέτος, έχει δείξει ότι θα μας απασχολήσει πάρα πολύ στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ