ΤΕΝΙΣ

Τένις: Σκέψεις για παράταση της σεζόν μέχρι τον Δεκέμβριο

Spain's Rafael Nadal celebrates after winning the third set against Australia's Nick Kyrgios during their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 27, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man)
Spain's Rafael Nadal celebrates after winning the third set against Australia's Nick Kyrgios during their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 27, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man) AP

Στην ATP και την WTA σκέφτονται όλα τα σενάρια εξαιτίας της διακοπής λόγω του κορονοϊού, με ένα από αυτά να είναι η παράταση της σεζόν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020

Η ATP και η WTA σκέφτονται το ενδεχόμενο να παρατείνουν την αγωνιστική σεζόν, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που έχει πλήξει τον κόσμο.

Ένα από τα πολλά σενάρια που αφορούν την όσο το δυνατόν πιο ομαλή ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς, είναι η παράταση της σεζόν μέχρι το τέλος του 2020.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ της New York Times, Κρίστοφερ Κάρει που επικαλείται πηγές από ATP και WTA, οι δύο διοργανώτριες αρχές του επαγγελματικού τένις αναζητούν τρόπους ώστε πολλά από τα τουρνουά που έχουν ακυρωθεί τη φετινή σεζόν λόγω κορονοϊού, να πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο.

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου, χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως off-season για τους τενίστες οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν μετά από μια κοπιαστική και απαιτητική χρονιά ενώ πραγματοποιούν και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, σε επίπεδο φυσικής κατάστασης πριν ξεκινήσουν τα ταξίδια στα τέλη Δεκεμβρίου.

ATP και WTA έχουν ακυρώσει κάθε τουρνουά μέχρι τις 08 Ιουνίου όπου ξεκινάει η χορτάρινη σεζόν, ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τα δύο επαγγελματικά tour θα ξεκινήσουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία και όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας.

"Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για την τενιστική σεζόν το 2020, όμως αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι το γεγονός πως αν δεν ξεκινήσει η χρονιά ξανά τον Ιούνιο, η ATP και η WTA έχουν πρόθεση να παρατείνουν τα tour μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν την off-season για όσα περισσότερα τουρνουά μπορούν" έγραψε στο twitter ο Κέρει.

Η εβδομάδα που μας έρχεται είναι κρίσιμη για το μέλλον του Wimbledon Championships καθώς η AELTC θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει αν είναι εφικτή η διοργάνωση να πραγματοποιηθεί στην προβλεπόμενη ημερομηνία 29 Ιουνίου με 12 Ιουλίου.

Ήδη το Roland Garros κινήθηκε γρήγορα και "καπάρωσε" το διάστημα 20 Σεπτεμβρίου - 04 Οκτωβρίου για τη διεξαγωγή του 2ου Grand Slam της σεζόν, μια απόφαση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τους παίκτες αλλά και από τα προγραμματισμένα τουρνουά της συγκεκριμένης περιόδου.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Lee Jin-man

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ