ΤΕΝΙΣ

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης ο Μονφίς

Gael Monfils of France returns the ball to Serbia's Novak Djokovic during a semi final match of the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Friday, Feb. 28, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Gael Monfils of France returns the ball to Serbia's Novak Djokovic during a semi final match of the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Friday, Feb. 28, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP

Ο Γκαέλ Μονφίς έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης μέσω των social media, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Το φαινόμενο του ρατσισμού έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας μας και στον αθλητισμό, με το τένις να μην αποτελεί, δυστυχώς, εξαίρεση. Στο άθλημα του τένις, οι ρατσιστικές επιθέσεις σε παίκτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι σε εβδομαδιαία βάση και πρόσφατα είχε μιλήσει ανοιχτά ο Ντάστιν Μπράουν για τα μηνύματα διαδικτυακού εκφοβισμού που λαμβάνει συχνά-πυκνά στα social media.

Ο Γκάελ Μονφίς, μετά την ήττα από τον Ντόμινικ Κέπφερ στο 2ο γύρο του Rome Masters στις αρχές της εβδομάδας, αποκάλυψε ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από χρήστη των social media ο οποίος τον αποκάλεσε "σκλάβο" και "ηλίθια μαύρη μαϊμού".

Ο πρώην Top10 τενίστας, αποκλείστηκε από τον qualifier Γερμανό, Νο97 της παγκόσμιας κατάταξης, στο πρώτο του παιχνίδι εδώ και εφτά μήνες, μετά την επιστροφή του από την τενιστική καραντίνα και μίλησε για την επίθεση που δέχθηκε από τον άνανδρο follower του.

"Δυστυχώς έδωσα ότι είχα αλλά κατέληξε άσχημα. Δεν ήταν καλό απόγευμα αλλά ελπίζω να επιστρέψω πιο δυνατός" έγραψε ο Μονφίς σε σχόλιο απάντησης φιλάθλου που τον κατηγόρησε ότι δεν προσπάθησε αρκετά.

Ουσιαστικά, ο διαδικτυακός εκφοβισμός που δέχονται αρκετοί τενίστες, έχει να κάνει με την απογοήτευση των "φιλάθλων" που έχασαν ένα "σίγουρο" στοίχημα, ποντάροντας στο φαβορί του ματς.

Η απώλεια χρημάτων, τους οδηγεί πολλές φορές να κατηγορήσουν τον αθλητή ότι δεν προσπάθησε όσο θα μπορούσε ή ότι έστησε το ματς.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Kamran Jebreili

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ