ΤΕΝΙΣ

Τιμ: "Έχω αφιερώσει τη ζωή μου γι'αυτό"

Τιμ: "Έχω αφιερώσει τη ζωή μου γι'αυτό"
AP PHOTO/TIM IRELAND

Ο Ντόμινικ Τιμ δεν θα μπορούσε παρά να ήταν ευτυχισμένος, μετά τη συγκλονιστική ανατροπή στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Μετά από 4 ώρες συναρπαστικής μάχης στο άδειο Arthur Ashe, ο Ντόμινικ Τιμ έπεσε στο έδαφος και κράτησε κλειστά τα μάτια του για πέντε δευτερόλεπτα, προσπαθώντας να πιστέψει τι είχε, μόλις, επιτύχει.

Το παιδιό του όνειρο έγινε πραγματικότητα και κατέκτησε τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, στην 4η συμμετοχή του σε Major τελικό αλλά κυρίως ήταν ο τρόπος που το κατάφερε.

"Ήταν μεγάλη ανακούφιση. Είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μπορείς να καταφέρεις στο τένις. Ολοκλήρωσα ένα όνειρο ζωής, ένα όνειρο που είχα για πολλά πολλά χρόνια. Είχα αυτό το όνειρο από τα παιδικά μου χρόνια, όταν ξεκίνησα να παίζω τένις. Τότε, όμως, έμοιαζε πολύ μακρινό. Πριν μερικά χρόνια, συνειδητοποίησα καλύτερα ότι μια μέρα μπορώ να κατακτήσω έναν από τους μεγάλους τίτλους. Αφιέρωσα πολύ χρόνο και δούλεψα σκληρά γι'αυτό το όνειρο. Βασικά, αφιέρωσα τη ζωή μου για να κερδίσω ένα από τα τέσσερα Majors. Τώρα τα κατάφερα" είπε ο Τιμ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της απίστευτης ανατροπής με 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6(6) επί του Ζβέρεφτο βράδυ της Κυριακής.

O Ντόμινικ Τιμ προσπάθησε να εξηγήσει την κακή απόδοση που είχε στο ξεκίνημα του αγώνα, επιτρέποντας τον Ζβέρεφ να προηγηθεί με 2-0 σετ και με break στο 3ο. Ο 26χρονος, υποστήριξε πως ήταν απόρροια του μεγάλου άγχους που είχε για τον τίτλο.

"Ήθελα αυτόν τον τίτλο πάρα πολύ γιατί είχα στο μυαλό μου πως αν έχανα, θα ήταν η 4η ήττα μου σε ισάριθμους τελικούς. Δεν γίνεται να μην το σκέφτεσαι. Θα ξαναερχόταν μια τέτοια ευκαιρία; Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορείς να παίξεις το καλύτερό σου τένις, δεν μπορείς να παίξεις ελεύθερα. Ήταν δύσκολο να μείνω όρθιος και να συνεχίσω να πιστεύω. Όμως το έκανα. Πάντα υπήρχε η προσδοκία ότι θα επανέλθω σε ένα σημείο του αγώνα, ότι θα ελευθερωνόμουν. Ευτυχώς για μένα, αποδείχθηκε ότι αυτή η στιγμή δεν άργησε να έρθει και έκανα το break back στο 3ο σετ. Από εκείνο το σημείο, η πίστη μου έγινε πιο δυνατή" είπε χαρακτηριστικά.

Από τη στιγμή που τα κατάφερε, έστω και με αυτόν τον τρόπο, ο Τιμ πιστεύει ότι μπορεί να πιάσει ακόμα υψηλότερα επίπεδα στο τένις του.

"Περιμένω τα πράγματα να γίνουν πιο εύκολα για μένα από εδώ και πέρα στα μεγάλα τουρνουά γιατί τα κατάφερα. Μέχρι σήμερα, έλειπε ένας μεγάλος στόχος. Αυτός ο στόχος επιτεύχθει. Πλέον θα είμαι λίγο πιο ήρεμος και θα μπορώ να παίξω πιο ελεύθερα στα μεγάλα τουρνουά".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ