ΤΕΝΙΣ

Τιμ - Ζβέρεφ: Ο δικός τους μεγάλος τελικός

Austria's Dominic Thiem, right, is congratulated by Germany's Alexander Zverev after winning their semifinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 31, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill)
Austria's Dominic Thiem, right, is congratulated by Germany's Alexander Zverev after winning their semifinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 31, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

Ο Ντόμινικ Τιμ και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ρίχνονται στη μάχη για τον τίτλο στο US Open, βάζοντας την... αντιζηλία τους σε άλλο επίπεδο.

Σε άλλο επίπεδο μπαίνει η αντιζηλία των Ντόμινικ Τιμ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ καθώς δύο από τους καλύτερους εκπροσώπους της νέας γενιάς τενιστών, αναμετρώνται για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam. Το βράδυ της Κυριακής (13/9, 23:00), οι δύο πιο φορμαρισμένοι τενίστες αυτές τις εβδομάδες στη Νέα Υόρκη, θα μονομαχήσουν με φόντο τον πρώτο τους Grand Slam τίτλο.

Για τον 26χρονο Αυστριακό, αυτός είναι ο 4ος τελικός σε Major διοργάνωση, μετά τους δύο χαμένους στο Παρίσι (2018-19) κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ και τον φετινό στη Μελβούρνη απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αυτή τη φορά, όμως, ο Dominator δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει κάποιο μέλος του Big 3 και γίνεται εύκολα αντιληπτή η ευκαιρία που έχει για να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο και να κατακτήσει έναν Grand Slam τίτλο.

Σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια θα έχει τη θετική προϊστορία απέναντι στον Ζβέρεφ, έχοντας εφτά νίκες σε εννιά αναμετρήσεις κόντρα στον 23χρονο Γερμανό και πολύ καλό του φίλο, με πιο πρόσφατη η φετινή στα ημιτελικά του Australian Open με 3-1 σετ. Το σκορ στις hard court συναντήσεις τους είναι 3-1.

"Θα αντιμετωπίσω έναν πολύ σπουδαίο αντίπαλο. Είναι ικανός για πολλά περισσότερα πράγματα από το να κερδίσει τον τελικό. Αν δεν καταφέρω να κερδίσω, θα πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να έχω μια ακόμη ευκαιρία σε Grand Slam. Τώρα έχω την ευκαιρία μου την Κυριακή και θα κάνω τα πάντα για να τα καταφέρω” είπε ο Τιμ ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης.

Από την άλλη, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam, έχοντας 4 μεγάλους τίτλους στην καριέρα του (τρεις Masters: Μαδρίτη, Ρώμη, Καναδά και το ATP Finals το 2018 στο Λονδίνο).

Αν και παρουσιάζει μεταπτώσεις στο παιχνίδι του, όπως έδειξε και στον ημιτελικό με τον Καρένιο Μπούστα όπου χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος του 0-2 στα σετ, ο Ζβέρεφ έχει αποδείξει πως διαθέτει το παιχνίδι, την σωματική και πνευματική ικανότητα για να τα καταφέρει απέναντι στον πιο φορμαρισμένο Ντόμινικ Τιμ που προέρχεται από τη φοβερή νίκη επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά και μάλιστα με 3-0 σετ.

"Είναι ένα βήμα ακόμη που πρέπει να κάνω. Πιστεύω ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Παίξαμε έναν επικό αγώνα στην Αυστραλία φέτος. Θα έχουμε έναν νέο πρωταθλητή σε Grand Slam αλλά σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι" δήλωσε ο Ζβέρεφ.

Τιμ και Ζβέρεφ εκπροσωπούν δύο διαφορετικά game styles. Ο Αυστριακός διαθέτει ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι που βασίζεται στα έντονα και δυνατά ράλι από τη βασική γραμμή, εκτελώντας με άνεση και δίχως φόβο το υπέροχο backhand του στην ευθεία ενώ σίγουρα η εμπειρία του από τους προηγούμενους τρεις τελικούς, μπορεί να του δώσει το ψυχολογικό προβάδισμα έναντι του αντιπάλο του.

Ο Ζβέρεφ διαθέτει ένα από τα καλύτερα σερβίς στο tour και σίγουρα θα το χρειαστεί στη σημερινή αναμέτρηση. Στην καλή του μέρα μπορεί να κυριαρχήσει ακόμα και σε μεγάλα ράλι από τη βασική γραμμή, έχοντας ένα πολύ επιθετικό forehand και ένα υπεραξιόπιστο double handed backhand που το κάνει ότι θέλει. Το ύψος του δεν τον βοηθάει στην κίνηση μέσα στο court και γι'αυτό θα προτιμήσει να μην πάει σε μεγάλα ράλι απεναντι στον πιο ευκίνητο Τιμ.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Andy Brownbil l

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ