ΤΕΝΙΣ

Τιπσάρεβιτς: "Tεράστιο ρίσκο η διεξαγωγή του US Open"

Janko Tipsarevic, of Serbia, returns a shot from Diego Schwartzman, of Argentina, during the second round of the U.S. Open tennis tournament, Wednesday, Aug. 30, 2017, in New York. (AP Photo/Michael Noble)
Janko Tipsarevic, of Serbia, returns a shot from Diego Schwartzman, of Argentina, during the second round of the U.S. Open tennis tournament, Wednesday, Aug. 30, 2017, in New York. (AP Photo/Michael Noble) AP PHOTO/MICHAEL NOBLE

Ο Γιάνκο Τιπσάρεβιτς εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στον πλανήτη και τόνισε πως θα είναι τεράστιο ρίσκο να διεξαχθεί κανονικά το φετινό Αμερικανικό Όπεν.

Ο πρώην Νο8 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και δυο φορές quarter finalist στο Αμερικανικό Όπεν (2010, 2011), Γιάνκο Τιπσάρεβιτς, πιστεύει πως δεν πρέπει να γίνει το φετινό τουρνουά στη Νέα Υόρκη.

Όσο ο κορονοϊός εξαπλώνεται και κάνει τη ζωή δυσκολότερη σε εκατομμύρια ανθρώπους, ο Σέρβος τενίστας θεωρεί πως θα είναι τεράστιο ρίσκο να μην ακυρωθεί το Αμερικανικό Όπεν, μιας και οι ΗΠΑ θα επηρεαστούν από τον κορονοϊό περισσότερο από κάθε άλλη χώρα. Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, περισσότεροι από 115.000 άνθρωποι είχαν προσβληθεί από τον ιό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και με το US Open να αναμένεται να ξεκινήσει σε κάτι λιγότερο από πέντε μήνες, τα ερωτηματικά γύρω από την τελική απόφαση της USTA πληθαίνουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τιπσάρεβιτς:

"Δεν αποκλείω την πιθανότητα να ακυρωθεί ολόκληρη η σεζόν του 2020. Κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο ερωτηματικό αυτή τη στιγμή είναι η διεξαγωγή, ή όχι, του Αμερικανικού Όπεν. Οι ΗΠΑ θα επηρεαστούν από τον κορονοϊό περισσότερο από όλες τις χώρες και θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να φέρουν την κατάσταση υπό έλεγχο πριν το τέλος του Αυγούστου, όποτε δηλαδή είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το τουρνουά. Νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να αποφασιστεί η αναβολή του US Open φέτος, όμως από ένα σημείο και μετά ίσως είναι επιτακτική ανάγκη".

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Michael Noble

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ