ΤΕΝΙΣ

Το αφιέρωμα της ATP Tour στον Απόστολο Τσιτσιπά

DAVIS CUP 2019 / 2η ΗΜΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
DAVIS CUP 2019 / 2η ΗΜΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ανθρωπο που καταλάθος έγινε προπονητής χαρακτηρίζει το ATP Tour τον Απόστολο Τσιτσιπά, σε ένα αφιέρωμα για τη ζωή και την πορεία του στο πλευρό του Στέφανου.

Με τον πολύ σωστό χαρακτηρισμό του " ανθρώπου που έγινε κατά λάθος προπονητής τένις" μας εισάγει το αφιέρωμα της ATP Tour στον Απόστολο Τσιτσιπά, τον πατέρα-προπονητή του πιο πετυχημένου Έλληνα τενίστα όλων των εποχών, του Στέφανου Τσιτσιπά φυσικά!

Με τον χαρακτηρισμό αυτό συμφωνεί άλλωστε και ο ίδιος ο Απόστολος όταν λέει: " Είναι ολότελα παράξενο γιατί κανείς από την οικογένειά μου δεν είχε την παραμικρή σχέση με το τένις. Μέχρι τώρα, δεν έχω καταλάβει γιατί το επέλεξα! Αυτή είναι μια καλή ερώτηση!".

Αναφέρει στην απόφαση του, στο τρίτο έτος των σπουδών του στο ΤΕΦΑΑ, να ακολουθήσει την ειδικότητα του τένις, αντί φερ'ειπείν του ποδοσφαίρου το οποίο γνώριζε πολύ καλύτερα.

Στη συνέχεια, ήρθε η συμμετοχή του σε κάποια τουρνουά εντός των ελληνικών συνόρων αλλά, το σημαντικότερο, η γνωριμία του με τη μετέπειτα σύζυγό του, τη Γιούλια Σαλνίκοβα, μία τενίστρια του Τοπ200 της WTA, η οποία ξεκάθαρα πια τον προσανατόλισε οριστικά προς το τένις.

Ακολούθησε τη Γιούλια σε διοργανώσεις της WTA για μια διετία πριν επεκτείνει τις σπουδές του στο τένις σε Βιέννη και Βερολίνο στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Μετά από επτά χρόνια συμμετοχής σε ερασιτεχνικά τουρνουά και θεωρητικής εκπαίδευσης, ο Απόστολος εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα ως προπονητής τένις σε tennis club δημιουργώντας σιγά σιγά, μαζί με τη Γιούλια, την πολύ όμορφη οικογένειά του.

Ύστερα, ήρθε ο...Στέφανος!

Από την ηλικία των τριών ετών, ο Στεφ μπήκε στο κλίμα του τένις από τους γονείς του με τον πατέρα του να αναλαμβάνει το κομμάτι της τεχνικής κατάρτισης και τη μητέρα του το κομμάτι της πνευματικής διαχείρισης.

" Ήξερα ότι μπορούν να γίνουν πολλά σπουδαία πράγματα με τον Στέφανο αλλά χρειαζόταν πολύ μεγάλη υπομονή. Τουλάχιστον 6-7 χρόνια για να διαμορφώσεις έναν νεαρό παίκτη. Οι περισσότεροι γονείς δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν τόσα πολλά χρόνια διαθέτοντας χρόνο και χρήμα" θυμάται.

Όταν ο Στέφανος του είπε, στην ηλικία των 12 ετών, ότι βλέπει το τένις σοβαρά, ο Απόστολος ήταν πανέτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για να στηρίξει την καριέρα του γιου του.

Έκτοτε, για εννιά χρόνια, τον ακολουθεί παντού έχοντας πια και τον ρόλο του προπονητή του έχοντας αναπτύξει μια σχέση με τον Στέφανο που ξεπερνά ακόμα και τη σχέση πατέρα-γιου.

" Δεν νιώθω πλέον ότι μαθαίνω στον Στέφανο κάτι. Αντίθετα, πλέον εγώ μαθαίνω από αυτόν. Είναι το καλύτερο "πανεπιστήμιο" που δεν είχα ποτέ!" αναφέρει πλέον ο Απόστολος.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι προσέφερε πάρα πολλά, μαζί με τη σύζυγό του φυσικά, στη διάπλαση του καλύτερου Έλληνα τενίστα όλων των εποχών ακόμα και αν ο ρόλος του σαν προπονητής τένις ήρθε εντελώς ανορθόδοξα στη ζωή του!

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ