Η ακύρωση του combined event της Μαδρίτης ήρθε, με επίσημο τρόπο τόσο από την ATP αλλά και την WTA, το απόγευμα της Τρίτης με την έκδοση του 2020 που μεταφέρθηκε για τις 12-20 Σεπτεμβρίου να μην πραγματοποιείται λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του ιού στην Ισπανία αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη.

Η ακύρωση της Μαδρίτης φέρνει νέα αμηχανία στους παίκτες που προόριζαν την επιστροφή τους στο κορτ, αν όχι στις ΗΠΑ, τουλάχιστον στα χωμάτινα τουρνουά της Ευρώπης που θα κατέληγαν στο Γαλλικό Όπεν στις αρχές Οκτώβρη.

ADVERTISING

Το γεγονός ότι ένα από τα βασικά τουρνουά προετοιμασίας, μαζί με τη Ρώμη, για το Ρολάν Γκαρός δεν θα γίνει, θέτει σε κίνδυνο όλη τη χωμάτινη σεζόν που είχε προγραμματιστεί για το φθινόπωρο κάτι που εξαρχής είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις ως προοπτική.

Μήπως όμως υπάρχει ένας κερδισμένος από όλη αυτήν την κατάσταση; Και μιλάμε φυσικά για το Αμερικανικό Όπεν και το Masters του Σινσινάτι που προηγείται και θα γίνει φέτος στη Νέα Υόρκη.

Τα δύο τουρνουά φαίνεται πως θα πραγματοποιηθούν καθώς απέχουμε πια λιγότερες από τρεις εβδομάδες για το πρώτο σερβίς και η μεγάλη ένσταση που εξέφρασαν αρκετοί παίκτες ήταν το αν θα βρίσκονται σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους από την Αμερική, κάτι που θα τους εμπόδιζε από το να παίξουν στα χωμάτινα τουρνουά της Ευρώπης.

ADVERTISING

Πλέον, με τη χωμάτινη σεζόν να είναι "στον αέρα", η επιλογή να παίξουν στις Η.Π.Α. ίσως για μερικούς είναι μονόδρομος προκειμένου να επιστρέψουν, έστω και με αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, στο ανταγωνιστικό τένις.

Δύο κορυφαίοι τενίστες που είχαν εκφράσει έντονες αμφιβολίες για τη συμμετοχή τους στο US Open, οι Ραφαέλ Ναδάλ και Σιμόνα Χάλεπ, παραμένουν στην entry list για το Αμερικανικό Slam, όπερ και σημαίνει πως ακόμα σκέφτονται το ενδεχόμενο να παίξουν εκεί περιμένοντας παράλληλα και τις όποιες εξελίξεις θα έχουμε από την Ευρώπη.

Πηγή: Tennis24