ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς - Αλιασίμ: Ένας τελικός γεμάτος μέλλον

Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after defeating Italy's Salvatore Caruso in their first round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 20, 2020. (AP Photo/Dita Alangkara)
Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after defeating Italy's Salvatore Caruso in their first round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 20, 2020. (AP Photo/Dita Alangkara) AP

Στέφανος Τσιτσιπάς και Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στον μεγάλο τελικό του Open13 της Μασσαλίας

Μπορεί να πρόκειται για έναν τελικό τουρνουά της σειράς ATP 250, ωστόσο η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ έχει τραβήξει την προσοχή όλων των ανθρώπων του τένις αφού πρόκειται για δύο από τα ανερχόμενα και λαμπερά αστέρια του αθλήματος, όπου αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο πιο υψηλό επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

Οι δύο χαρισματικοί τενίστες, θα αναμετρηθούν ( 15:00GR-Cosmote TV) στον τελικό του indoor τουρνουά της Μασσαλίας, συνεχίζοντας το συναρπαστικό rivalry που έχουν ξεκινήσει από τα πρώτα τους junior βήματα στο τένις.

Ο Αλιασίμ, παρ'ότι δύο χρόνια μικρότερος από τον Στέφανο, δεν είχε χάσει ποτέ από τον Τσιτσιπά σε επίπεδο junior (3-0) ενώ συνέχισε την εξαιρετική παράδοση και στα δύο πρώτα παιχνίδια τους σε επίπεδο ανδρών, στο Indian Wells Masters 2019 και στο Queen's Championships 2019.

Μετά από 5 σερί ήττες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να ξορκίσει τον κακό του δαίμονα, στο πιο πρόσφατο ραντεβού τους, πέρυσι στο Shanghai Masters.

Ο 21χρονος Έλληνες πρωταθλητής, Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αγωνιστεί στον 10ο τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 5ο του τίτλου, πρώτο στη σεζόν και δεύτερο συνεχόμενο στη Μασσαλία.

Από την άλλη, ο 19χρονος Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, Νο18 στον κόσμο, έχει αγωνιστεί σε τέσσερις τελικούς και ακόμα ψάχνει τον πρώτο του ATP τίτλο. Την προηγούμενη εβδομάδα ηττήθηκε απ'τον Γκάελ Μονφίς στον τελικό του ATP 500 στο Ρότερνταμ και θα έχει άλλη μια ευκαιρία σήμερα για το παρθενικό του τρόπαιο.

Στα ημιτελικά, ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ ενώ ο Αλιασίμ τον γηπεδούχο, Ζιλ Σιμόν.

Όσον αφορά το αγωνιστικό στυλ των δύο νεαρών τενιστών, συγκρούονται δύο διαφορετικά στυλ που δεν θα ήταν υπερβολή να τα παρομοιάσουμε με τις ταυτότητες των Φέντερερ-Ναδάλ.

Από τη μια το κομψό, γεμάτο τεχνική και ποικιλία παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά που μαγεύει τα πλήθη με το πανέμορφο one handed backhand του και από την άλλη ο εξαιρετικά fit, Αλιασίμ ο οποίος μπορεί να εξαντλήσει τον αντίπαλο με τη σταθερότητα από τη βασική γραμμή αλλά και να τον "σκοτώσει" με τα βαριά και πολύ γρήγορα groundstrokes, ειδικά από την πλευρά του forehand.

Και οι δύο διαθέτουν εξαιρετικό σερβίς το οποίο θα παίξει μεγάλο ρόλο και θα κρίνει σήμερα, σε μεγάλο ποσοστό, το τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ