ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Αντίπαλος του στον τελικό στο Ντουμπάι ο Τζόκοβιτς

Serbia's Novak Djokovic returns the ball to Tunisia's Malek Jaziri in a match of the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Monday, Feb. 24, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Serbia's Novak Djokovic returns the ball to Tunisia's Malek Jaziri in a match of the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Monday, Feb. 24, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP

Ο αλύγιστος Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε στο χείλος της πρώτης φετινής του ήττας αλλά έσωσε τρία match points κόντρα στον Γκαέλ Μονφί και προκρίθηκε στον τελικό του Dubai Championships όπου τον περιμένει ο Τσιτσιπάς.

Ο Γκαέλ Μονφίς έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο να κερδίσει για πρώτη φορά σε 17(!) αναμετρήσεις τον Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά, παρά το γεγονός ότι έφτασε σε τρία match points παίζοντας τρομακτικό τένις, και πάλι δεν τα κατάφερε!

Ο αλύγιστος Νόβακ Τζόκοβιτς, αν και σε καμία περίπτωση δεν βρέθηκε και στην καλύτερή του μέρα, κατάφερε και πάλι να είναι "άσπαστος" τις πολύ κρίσιμες στιγμές του αγώνα και κατόρθωσε να "σπάσει" ο ίδιος το ηθικό και τις δυνάμεις του Μονφίς για να τον κερδίσει τελικά με 2-6, 7-6(8), 6-1. Πήρε έτσι την πρόκριση για το μεγάλο τελικό όπου θα βρει απέναντι του τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ασύλληπτο ματς στο Ντουμπάι ανάμεσα στους δύο τενίστες με highlight ένα θεότρελο δεύτερο σετ στο οποίο ο Νόβακ σπατάλησε επτά(!) set points πριν τελικά το κερδίσει με άδοξο τρόπο, με ένα διπλό λάθος του Γάλλου.

Φυσικά, ο Μονφίς, παρά το πραγματικά σπουδαίο ματς που έκανε, θα πρέπει να τα βάλει με τον εαυτό του για το πώς κατάφερε να το...χάσει μιας και προηγήθηκε αρχικά με break στο δεύτερο σετ πριν φτάσει σε τριπλό match point στο 6-3 έχοντας δύο ευκαιρίες να κλείσει το ματς στο σερβίς του.

Εκεί όμως του έλειψε το καθαρό μυαλό που είχε σχεδόν σε όλο τον αγώνα και αφού δεν "σκότωσε" τον Νόλε εκεί που έπρεπε, μοιραία ηττήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο τρίτο σετ.

Ωστόσο, για δύο σετ ήταν απλά απολαυστικός.

Ο Μονφίς μπήκε πιο σοβαρός από ποτέ στο πρώτο σετ κόντρα στον Τζόκοβιτς και δίχως να κάνει ούτε μια περιττή ή αψυχολόγητη ενέργεια, δυσκόλεψε πάρα πολύ έναν Νόλε γεμάτο λάθη και σε πολύ μέτρια μέρα.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Τζόκοβιτς στο δεύτερο σετ όταν έμεινε και με break πίσω με τον Μονφίς να συνεχίζει να παίζει θεσπέσια.

Με νύχια και με δόντια κρατήθηκε στο ένα break πίσω και τελικά είδε τον Lamonf να κάνει ένα κακό service game που τον έβαλε και πάλι στο ματς.

Ακολούθησε το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του αγώνα με τους δύο τενίστες να δίνουν αδυσώπητη μάχη γεμάτη με μεγάλα σε διάρκεια, φοβερής ποιότητας ράλι μέχρι και τη λήξη του δεύτερου σετ.

Ο Τζόκοβιτς έφτανε πια με ευκολία όμως σε break point στο σερβίς του Μονφίς αρχίζοντας να έχει το ένα set point μετά το άλλο.

Ο Μονφίς όμως τα έσωζε το ένα μετά το άλλο με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο!

Δύο set point στο 5-4 άλλα τρία στο 6-5 πέρασαν δίχως αποτέλεσμα για τον Νόλε με τον Μονφίς να δίνει ό,τι έχει και δεν έχει σωματικά για να στείλει το σετ σε tie break!

Εκεί, ο Τζόκοβιτς δεν κέρδισε ούτε έναν πόντο στο δικό του σερβίς για να φτάσουμε στο 6-3 υπέρ του Μονφίς έχοντας μάλιστα δύο ευκαιρίες να κλείσει το ματς στο σερβίς του.

Εκεί, η πίεση της στιγμής(;) του να κερδίσει για πρώτη φορά σε 17 ματς τον θρύλο Σέρβο μάλλον έπαιξε τον ρόλο της με τον Γάλλο να κάνει δύο αβίαστα λάθη και να χάνει ακόμα ένα match point στο σερβίς του Τζόκοβιτς.

Το 6-3 έγινε 6-6, ο Τζόκοβιτς έχασε ακόμα δύο set point πριν τελικά ισοφαρίσει, δυστυχώς με άδοξο τρόπο, με ένα διπλό λάθος του Γάλλου στο 9-8.

Κάπου εκεί, οι σωματικές και πνευματικές δυνάμεις του Μονφίς εξαντλήθηκαν.

Ο Γάλλος μετά βίας μπορούσε να κινηθεί από ένα σημείο και μετά και τελικά κατάφερε να κερδίσει μόλις ένα game σε ένα σετ άνευ ανάγκης περαιτέρω κριτικής.

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο κορυφαίοι seeders αυτήν την εβδομάδα στα Εμιράρα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αναμετρηθούν στον τεράστιο τελικό του Σαββάτου!

Το h2h είναι στο 2-2 με τον Έλληνα πρωταθλητή να καλείται να κερδίσει για τρίτη φορά τον Serbinator ώστε να φτάσει στο πρώτο του 500ρι τουρνουά ATP!

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ