ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Ένα βήμα πριν τον τίτλο

Τσιτσιπάς: Ένα βήμα πριν τον τίτλο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Ντάνιελ Έβανς (2-0) και πανηγύρισε την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό του Dubai Duty Free Tennis Championships για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Παίζοντας υπέροχο, ψύχραιμο τένις από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο του αγώνα, ο Έλληνας αθλητής υπερκέρασε το εμπόδιο του Νο37 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης και πέρασε στον μεγάλο τελικό του Ντουμπάι, όπου θα αντιμετωπίσει είτε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, είτε τον Γκαέλ Μονφίς.

Μόλις πέντε γκέιμς απόλεσε ο Στεφ από τον Έβανς, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά μέσα στην εβδομάδα, πως διανύει εξαιρετική αγωνιστική περίοδο. Μετά από 1 ώρα και 21 λεπτά, το Νο2 του ταμπλό στο 500αρι τουρνουά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επικράτησε του Βρετανού αντιπάλου του με 6-2, 6-3και περιμένει πλέον το νικητή του έτερου ημιτελικού.

Αυτήν ήταν η 8η συνεχόμενη νίκη στο Tour για τον 21χρονο Έλληνα, που έχει κερδίσει τα 16 από τα 17 τελευταία σετ που έχει παίξει. Ο Στέφανος με αυτή την επικράτηση, πήρε για δεύτερη σερί σεζόν την πρόκριση στον τελικό του Ντουμπάι και υπερασπίστηκε τους πόντους που κατέκτησε πέρυσι από τη διοργάνωση. Βέβαια, φέτος θέλει το παραμύθι να έχει διαφορετικό τέλος.

Τους 11 τελικούς καριέρας σε ΑΤΡ θεσμούς έφτασε με αυτή την πορεία του και θέλει το Σάββατο να φτάσει μέχρι τέλους, κατακτώντας τον 6ο τίτλο του και 2ο μέσα στη σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί, πως στο παρελθόν δεν έχει κερδίσει ποτέ τουρνουά της σειράς ΑΤΡ 500.

Στα του ημιτελικού τώρα, ο Τσιτσιπάς ήταν απολαυστικός. Κέρδισε 32/42 πόντους που έπαιξε πίσω από το σερβίς του, ενώ δεν άφησε τον Έβανς ποτέ(!) να κερδίσει περισσότερους από δυο πόντους όταν ήταν σε θέση επιστροφής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα φυσικά, να μην απειληθεί ποτέ με μπρέικ πόιντ. Όταν αυτήν του η αποτελεσματικότητα στο σερβίς, μπορεί να συνδυαστεί και με εξαιρετικές επιστροφές, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για κάθε αντίπαλό του.

Έτσι δύσκολα, ήταν και για τον Νταν Έβανς. Ο Βρετανός δέχθηκε τέσσερα μπρέικ από τον Στέφανο, ο οποίος είχε 4/10 μπρέικ πόιντς και “χτυπώντας” δυο φορές σε κάθε σετ, έφυγε από το court με την πειστική και άνετη straight sets νίκη. Στο εναρκτήριο κομμάτι του ματς, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε να χάνει με 1-2, όμως κέρδισε πέντε(!) σερί γκέιμς και ολοκλήρωσε εντυπωσιακά το σετ, κάνοντας φοβερό κρεσέντο (6-2).

Προφανώς, η αυτοπεποίθησή του έφτασε στα ύψη και η πίεσή του στον αντίπαλό του, ανέβαινε ολοένα και περισσότερο. Στο δεύτερο σετ, “πλήγωσε” τον Βρετανό μια φορά στην αρχή και μια φορά στο τέλος. Πρώτα προηγήθηκε με μπρέικ στο 3ο γκέιμ (2-1) και όταν βρέθηκε να προηγείται με 5-3, δεν άφησε τον Έβανς να σερβίρει επιτυχημένα για να παραμείνει προσωρινά στο τουρνουά, “κλείνοντας” με μπρέικ την αναμέτρηση (6-3).

Πηγή: Tennis24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ