ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: "Έχασα από τον εαυτό μου, όχι από εκείνον"

Stefanos Tsitsipass of Greece waits for the ball to clear the net during his match against Frances Tiafoe of the United States at the Hopman Cup in Perth, Australia, Monday Dec. 31, 2018. (AP Photo/Trevor Collens)
Stefanos Tsitsipass of Greece waits for the ball to clear the net during his match against Frances Tiafoe of the United States at the Hopman Cup in Perth, Australia, Monday Dec. 31, 2018. (AP Photo/Trevor Collens) (AP PHOTO/TREVOR COLLENS)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 4-6, 6-1, 5-7 από τον Νταμίρ Ντζουμχούρ στον πρώτο γύρο του Όπεν του Ρότερνταμ και τα έβαλε με τον εαυτό του, θεωρώντας ότι εκείνος έχασε το ματς, δεν νίκησε ο αντίπαλός του.

Νωρίς τελείωσε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Όπεν του Ρότερνταμ. Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 4-6, 6-1, 5-7 από τον Νταμίρ Ντζουμχούρ και ολοκλήρωσε την παρουσία του στο τουρνουά στον πρώτο γύρο. Ο 20χρονος ήταν ασταθής στο παιχνίδι του και αυτό επέτρεψε στον Βόσνιο να φτάσει στην πρόκριση.

Θυμωμένος με τον εαυτό του εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος είπε φανερά απογοητευμένος ότι "έχασα από τον εαυτό μου, όχι από εκείνον". Οπως εξήγησε δε πιθανότατα, ο Τσιτσιπάς δεν θα αγωνιστεί την προσεχή εβδομάδα στη Μασσαλία, αν και το συγκεκριμένο τουρνουά ήταν στο αρχικό πρόγραμμά του.

"Έτσι παίζει, περιμένει τα δικά σου λάθη. Στέκεται οκτώ μέτρα πίσω από την baseline και προσπαθεί να περάσει την μπάλα. Έχασα από τον εαυτό μου σήμερα, όχι από εκείνον. Δεν έκανε τίποτα στο court, μόνο έστελνε την μπάλα μέσα. Όλα έγιναν από τα δικά μου λάθη. Έπαιξε απλό τένις. Τίποτα τρελό, τίποτα ξεχωριστό.

Είναι περίεργο να παίζεις απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους. Δεν μπορείς να βρεις ρυθμό. Σου δίνουν μια περίεργη αίσθηση. Νιώθεις ότι αν παίξεις καλά, μπορείς να τους νικήσεις οποιαδήποτε στιγμή. Παράλληλα, νιώθεις ότι βρίσκουν τον τρόπο να κάνουν πράγματα που δεν περιμένεις", ανέφερε ο Τσιτσιπάς μετά το φινάλε του αγώνα.

AP Photo/Trevor Collens

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ