ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Η πτώση στην έβδομη θέση και τα δεδομένα για το ATP Finals

Greece's Stefanos Tsitsipas reacts after winning a point against Italy's Matteo Berrettini during their first round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 14, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Greece's Stefanos Tsitsipas reacts after winning a point against Italy's Matteo Berrettini during their first round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 14, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP PHOTO/MARK SCHIEFELBEIN

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμένεται να πέσει στην έβδομη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο μπορεί να μαζέψει το χαμένο έδαφος στα επόμενα τουρνουά. Τα δεδομένα για το ATP Finals.

Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά του Μόντρεαλ σταμάτησε στον δεύτερο γύρο. Κάτι που σημαίνει ότι ο Έλληνας τενίστας θα απολέσει 590 βαθμούς αφού πέρσι με τη συμμετοχή του στον τελικό είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του τουρνουά.

Έτσι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμένεται να πέσει τουλάχιστον στην έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο “Στεφ” θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα με 3455 βαθμούς και κινδυνεύει να βρεθεί πιο χαμηλά αν τον περάσουν οι Μεντεβέντεβ και Χατσάνοβ. Κάτι δύσκολο αφού οι δυο τους θα πρέπει να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής στο τουρνουά του Μόντρεαλ.

Αντίθετα, πιο πάνω από τον 21χρονο Έλληνα τενίστα θα βρεθούν σίγουρα τόσο ο Κέι Νισικόρι, όσο και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ

Η συγκεκριμένη κακή πορεία δεν φέρνει την καταστροφή για τον Στέφανο Τσιτσιπά, αφού παραμένει μέσα στους στόχους του.

Οι βαθμοί που έχει να υπερασπιστεί στο υπόλοιπο της χρονιάς είναι ελάχιστοι αφού δεν είχε πάει τόσο καλά. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στο τουρνουά στο Σινσινάτι και στο Παρίσι αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο, στο US Open στον δεύτερο, ενώ το μοναδικό τουρνουά που πήρε πολλούς βαθμούς ήταν το τουρνουά της Στοκχόλμης και το οποίο κατέκτησε προσθέτοντας 250 βαθμούς στο “σακούλι” του.

Επί της ουσίας ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε αυτά τα τέσσερα τουρνουά συγκέντρωσε 315 βαθμούς και σίγουρα αν επανέλθει στις καλές πορείες μπορεί εύκολα να καλύψει το χαμένο έδαφος και να τερματίσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

ΕΝΤΟΣ ΣΤΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Από εκεί και πέρα ο μεγάλος στόχος του Στέφανου Τσιτσιπά είναι να βρεθεί στο ATP Finals. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να βρίσκεται μέσα στις οκτώ πρώτες θέσεις της σχετικής κατάταξης.

Αυτή τη στιγμή είναι πέμπτος έχοντας 3140 βαθμούς. Το σημαντικό για τον Έλληνα τενίστα είναι πως διατηρεί απόσταση άνω 1000 βαθμών από τους τρεις που βρίσκονται από κάτω του ενώ ακόμα πιο μακριά είναι ο Φάμπιο Φονίνι που είναι ένατος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί στο τέλος της χρονιάς στο ATP Finals στο Λονδίνο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΥΡΣΑΣ ΓΙΑ ΤO ATP FINALS

Αθλητής Βαθμοί
Νόβακ Τζόκοβιτς 6725
Ραφαέλ Ναδάλ 6315
Ρότζερ Φέντερερ 5060
Ντόμινικ Τιμ 3745
Στέφανος Τσιτσιπάς 3140
Ντανίλ Μεντβέντεβ 2095
Κέι Νισικόρι 2080
Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ 2070
Φάμπιο Φονίνι 1865
Αλεξάντερ Ζβέρεφ. 1840
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ