Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 6-4, 6-7(5), 7-6(6) από τον Γιαν-Λέναρντ Στράουφ και αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του Σινσινάτι. Κινδυνεύει να χάσει κι άλλες θέσεις στην Παγκόσμια κατάταξη.

Σε κακό φεγγάρι βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος για δεύτερο διαδοχικό Master (προηγήθηκε το Μόντρεαλ) μένει χωρίς νίκη. Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 6-4, 6-7(5), 7-6(6) από τον Γιαν-Λέναρντ Στράουφ και αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του Σινσινάτι.

ADVERTISING

Το πρώτο σετ κρίθηκε επί της ουσίας στις λεπτομέρειες. Ο Στρουφ πίεσε τον Στέφανο Τσιτσιπά σε όλα τα σερβίς του χωρίς να κριθεί καταφέρει να δημιουργήσει κάποιο break point. Στο έβδομο game του πρώτου σετ, όμως δημιούργησε δύο και εκμεταλλεύτηκε το ένα από αυτά για να προηγηθεί με 4-3, στη συνέχεια απλά κράτησε το σερβίς του για να πάρει το σετ με 6-4.

Στο δεύτερο ο Στέφανος Τσιτσιπάς είδε τον Στρουφ να του κάνει break στο πρώτο game, ενώ ο Γερμανός προηγήθηκε και με 5-3. Εκεί ήρθε η αντίδραση του 21χρονου Έλληνα, ο οποίος με τρία συνεχόμενα κερδισμένα games ανέτρεψε το σκηνικό και στη συνέχεια κατέκτησε το σετ στο τάι μπρέικ.

Στο τρίτο σετ δεν είχαμε κάποιο break και έτσι οι δύο αθλητές έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Αυτή τη φορά ο Στρουφ ήταν πιο ψύχραιμος και έφτασε στη νίκη. Ο Γερμανός χρειάστηκε τέσσερα ματς πόιντ για να φτάσει στην επικράτηση με 6-4, 6-7(5), 7-6(6).

ADVERTISING

Πλέον, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κινδυνεύει να χάσει και άλλες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη από τους Ντανίλ Μεντβέντεβ και Κάρεν Χατσάνοφ.