ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Νίκη πρωτιάς με νέα ανατροπή

Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after he won a quarter final match against Germany's Jan-Lennard Struff at the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after he won a quarter final match against Germany's Jan-Lennard Struff at the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με ανατροπή τον Ματέο Μπερετίνι στο Ultimate Tennis Showdown επιστρέφοντας για δεύτερη φορά στο τουρνουά από το 0-2.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχτηκε ακόμα μια φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Ultimate Tennis Showdown. Ο 21χρονος πρωταθλητής πήρε το ντέρμπι πρωτιάς κόντρα στον Ματέο Μπερετίνι επιστρέφοντας για δεύτερη φορά στο τουρνουά από το 0-2 πίσω στα δεκάλεπτα κερδίζοντας για τρίτη συνολικά φορά ματς στη διαδικασία του ξαφνικού θανάτου.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε με τη νέα φοβερή ανατροπή του ότι είναι το "μεγάλο αφεντικό" της διοργάνωσης, πολύ δύσκολα πια θα χάσει την πρώτη θέση στη φάση των ομίλων και θα μπει στη διαδικασία των νοκ άουτ σαν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο!

Τι και αν βρέθηκε πίσω με 0-2 στα δεκάλεπτα, ακριβώς όπως έγινε και με τον Φελισιάνο Λόπεζ;

Ειδικά η απώλεια του δεύτερου δεκαλέπτου θα είχε κλονίσει ανεπανόρθωτα οποιονδήποτε άλλο τενίστα καθώς ο Στεφ προηγούνταν σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου αλλά ο Μπερετίνι, κερδίζοντας και ένα τρίποντο από ένα μόνο παιγμένο πόντο, ροκάνισε τη διαφορά έξι πόντων που είχε δημιουργήσει ο Τσιτσιπάς και έστειλε το δεκάλεπτο σε deciding πόντο στο σερβίς του, κάνοντας τελικά το 2-0!

Ο Στέφανος δεν πτοήθηκε, μάζεψε τα κομμάτια και ενορχήστρωσε μία ακόμα τρομερή ανατροπή κερδίζοντας τελικά τον Μπερετίνι με 3-2 (11-16, 13-14, 14-13, 13-10, 2-0),έχει πια έξι νίκες σε επτά ματς στο UTS (μόνη ήττα από τον Τιμ) και δείχνει ότι είναι ο άνθρωπος που θα πρέπει κάποιος να τον κερδίσει για να του στερήσει το τρόπαιο στη Νότιο Γαλλία.

Παραλίγο και να τον δούμε και να τραγουδάει... Βίσση (την χαιρέτησε σε ένα changeover) αλλά δίστασε τελικά προφασιζόμενος ότι ξέχασε τους στίχους!

Ο Ρισάρ Γκασκέ είναι πια μόνος δεύτερος στη βαθμολογία με 5 νίκες και δύο ήττες (κέρδισε τον Ποπίριν) ενώ στα αξιοσημείωτα της μέρας ήταν η πρώτη νίκη του Ντάστιν Μπράουν στη διοργάνωση μετά από έξι σερί ήττες (κέρδισε τον Φελισιάνο)!

UTS STANDINGSl OOP(+1h)

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ