ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Οι κακοί του δαίμονες

Stefanos Tsitsipas of Greece reacts while competing against Dominic Thiem of Austria in the men's final at the China Open tennis tournament in Beijing, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Stefanos Tsitsipas of Greece reacts while competing against Dominic Thiem of Austria in the men's final at the China Open tennis tournament in Beijing, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP

Με αφορμή τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Αλιασίμ το Sport24.gr καταγράφει τους αθλητές που δεν έχει κερδίσει ποτέ ο Έλληνας τενίστας, αλλά και εκείνους που έχει αρνητικό ρεκόρ.

Το πρωί της Τετάρτης (09/10) ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 7-6 (3), 7-6 (3) επί του Φέλιξ Αλιασίμ και προκρίθηκε στους 16 του Μάστερ της Σαγκάης. Μπορεί από αυτόν τον αγώνα ο "Στεφ" να μην κέρδισε κάτι πέρα από την πρόκρισή του, ωστόσο στο ψυχολογικό τομέα πήρε πολλά περισσότερα.

Ο Καναδός μαζί με τον Ντανίλ Μεντβέντεβ έχουν το καλύτερο σκορ κόντρα στον "Στεφ" αφού τον έχουν νικήσει τέσσερις φορές σε ισάριθμους αγώνες.

Βέβαια, να τονίσουμε ότι οι τέσσερις φορές που έχει επικρατήσει ο Ρώσος είναι όλες σε επίπεδο ανδρών, ενώ ο Καναδός έχει επικρατήσει δύο φορές σε επίπεδο junior. Όπως καταλαβαίνεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσβησε τον Αλιασίμ από τη λίστα των αθλητών που έχουν το απόλυτο απέναντι του.

Τσιτσιπάς: Οι κακοί του δαίμονες

Συνολικά στην καριέρα του ο Τσιτσιπάς μετρά 87 νίκες και 58 ήττες. Αυτά τα ματς έχουν δοθεί κόντρα σε 86 διαφορετικούς αθλητές. Κόντρα σε 44 ο "Στεφ" έχει το απόλυτο των νικών, ενώ με άλλους επτά έχει θετικό πρόσημο στις μονομαχίες τους. Παράλληλα, με δέκα τενίστες έχει τον ίδιο αριθμό νικών - ηττών ανάμεσα στους οποίους είναι και οι Φέντερερ και Τζόκοβιτς.

Αρνητικό πρόσημο έχουν οι μονομαχίες του με 25 τενίστες. Στη λίστα των αθλητών που δεν έχει κερδίσει ποτέ συναντάμε 18 ονόματα, όπως πέρα από τον Μεντβέντεβ τους υπόλοιπους τους έχει αντιμετωπίσει μόνο μία φορά.

Αθλητής Ρεκόρ
1 Ντανίλ Μεντβέντεβ 0-4
2 Μάριν Τσίλιτς 0-1
3 Σταν Βαβρίνκα 0-1
4 Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο 0-1
5 Κέι Νισικόρι 0-1
6 Τζο Βίλφριντ Τσονγκά 0-1
7 Μικαίλ Γιούζνι 0-1
8 Νικ Κύργιος 0-1
9 Αντρέας Σέπι 0-1
10 Ζοάο Σόουζα 0-1
11 Αντρέι Ρούμπλεφ 0-1
12 Πιερ Ερμπέρτ 0-1
13 Νικολά Μαού 0-1
14 Νικόλας Χάρι 0-1
15 Λούκας Λάκο 0-1
16 Ρικάρντας Μπεράνκις 0-1
17 Ντένις Κούντλα 0-1
18 Εβγκένι Ντονσκόι 0-1
Spain's Rafael Nadal, right, is congratulated by Greece's Stefanos Tsitsipas after winning their semifinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 24, 2019.(AP Photo/Andy Brownbill)
Spain's Rafael Nadal, right, is congratulated by Greece's Stefanos Tsitsipas after winning their semifinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 24, 2019.(AP Photo/Andy Brownbill) AP

Από εκεί και πέρα υπάρχουν επτά αθλητές με τους οποίους έχει αρνητικό ρεκόρ. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται φυσικά ο Φέλιξ Αλιασίμ ο οποίο ηττήθηκε για πρώτη φορά από τον Στέφανο Τσιτσιπά, ενώ στην κορυφή της είναι ο Ραφαέλ Ναδάλ με τέσσερις νίκες και μία ήττα.

Παράλληλα, ένας ακόμα αθλητής που προστέθηκε σε αυτή τη λίστα είναι και ο Τζον Ίσνερ, ο οποίος ηττήθηκε για πρώτη φορά από τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Πεκίνο για πρώτη φορά. Στα αξιοσημείωτα και το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς θα μπορούσε να είχε βγάλει από τη λίστα και τον Τιμ αφού εάν επικρατούσε εναντίον του θα πήγε το ρεκόρ στο 3-3.

Αντίπαλος Ρεκόρ
1 Ραφαέλ Ναδάλ 1-4
2 Νταμίρ Ντζουμχούρ 1-3
3 Ντόμινικ Τιμ 2-4
4 Φέλιξ Αλιασίμ 1-2
5 Τζον Ίσνερ 1-2
6 Ντένις Σαποβάλοφ 1-2
7 Γαν Λέναρντ Στρουφ 1-2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ