ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Τρίτος στα... χιλιόμετρα μέσα στο 2019, στην κορυφή ο Φέντερερ

Switzerland's Roger Federer, left, shakes hands with Stefanos Tsitsipas of Greece at the net after winning their match at the Hopman Cup in Perth, Australia, Thursday Jan. 3, 2019. (AP Photo/Trevor Collens)
Switzerland's Roger Federer, left, shakes hands with Stefanos Tsitsipas of Greece at the net after winning their match at the Hopman Cup in Perth, Australia, Thursday Jan. 3, 2019. (AP Photo/Trevor Collens) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίστηκε σε 27 τουρνουά μέσα στο 2019 και βρίσκεται στην 3η θέση, έχοντας ταξιδέψει φέτος 105.310 χιλιόμετρα. Στην κορυφή της σχετικής λίστας ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος αγωνίστηκε φέτος σε 27 τουρνουά, βρίσκεται στην 3η θέση με τους τενίστες που έκαναν τα περισσότερα χιλιόμετρα στη χρονιά, έχοντας ταξιδέψει φέτος 105.310 χιλιόμετρα. Ο πρωταθλητής μας τελείωσε τη σεζόν με την κατάκτηση του ATP Finals στο Λονδίνο και βρίσκεται στο Νο6 του κόσμου.

Στην κορυφή της λίστας με τα χιλιόμετρα βρίσκεται ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος μπορεί να έδωσε λιγότερους αγώνες από τους περισσότερους, ωστόσ ταξίδεψε τα περισσότερα χιλιόμετρα από κάθε άλλον παίκτη στο Top 10, τη φετινή σεζόν.

Στα 38 του χρόνια, ο Ελβετός ήταν ο πιο "πολυταξιδεμένος" Top 10 παίκτης του 2019, καθώς διένυσε 134.263 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το webapuestas.com. Ο λόγος είναι ότι διέσχισε σχεδόν όλες τις ηπείρους, με σημαντική διαφορά να κάνει και η απόφασή του να διοργανώσει περιοδεία στη Λατινική Αμερική και να ταξιδέψει σε 5 χώρες της Νότιας Αμερικής,

Δεύτερος ήρθε ο Γερμανός, Αλεξάντερ Ζβέρεβ, ενώ ο Νο1 του κόσμου, Ραφαέλ Ναδάλ, βρίσκεται στην τελευταία θέση της δεκάδας.

Τσιτσιπάς: Τρίτος στα... χιλιόμετρα μέσα στο 2019, στην κορυφή ο Φέντερερ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΣΤΟ TOP-3 Ο ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Εξάλλου, ο Φέντερερ έγινε ο μεγαλύτερος παίκτης σε ηλικία στην ιστορία της ΑΤΡ, που τερμάτισε σε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Σε ηλικία 38 ετών και 4 μηνών, καταφέρνει να βρίσκεται ακόμα στη ελίτ του τένις. Μάλιστα, πριν δυο χρόνια, o "King Roger" είχε γίνει ο γηραιότερος παίκτης που τερμάτισε στο Top-2 της ATP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ