ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς: "Έχω μιλήσει με Φέντερερ και Ναδάλ για την PTPA"

Οι Ναδάλ, Φέντερερ και Τζόκοβιτς στο ATP World Tour Finals του 2010
Οι Ναδάλ, Φέντερερ και Τζόκοβιτς στο ATP World Tour Finals του 2010 ASSOCIATED PRESS

Για την ίδρυση της νέας Ένωσης Επαγγελματιών Τενιστών (PTPA) και τις συνομιλίες του Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ μίλησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για το US Open.

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι πρωτεργάτης της νέας προσπάθειας μαζί με τον Βάσεκ Πόσπισιλ και έχει συγκεντρώσει πολλές υπογραφές τενιστών της πρώτης 100αδας που ήταν εξίσου δυσαρεστημένοι από τις πρόσφατες αποφάσεις και την αντιμετώπιση της ATP προς το πρόσωπό τους.

Η ίδρυση της PTPA, όπως εξήγσε και ο Νόλε, δεν έγινε για να έρθει σε κόντρα με τις ομοσπονδίες και διοργανώτριες αρχές του επαγγελματικού τένις (ATP, WTA, ITF κλπ) αλλά για την καλύτερη εκπροσώπηση των τενιστών.

Δύο από τους σπουδαιότερους τενίστες στην ιστορία του αθλήματος, με τεράστια επιρροή τόσο στους τενίστες, όσο και στα τουρνουά και τους φιλάθλους, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους στην ίδρυση της PTPA και ειδικά τη δεδομένη στιγμή όπου η πανδημία του κορονοϊού, κάνει επιτακτική την ανάγκη για ενότητα και διάλογο.

"Η καινούργια ένωση επαγγελματιών τενιστών, δεν είναι νέα ιδέα. Συζητιέται εδώ και 20 χρόνια. Πολλοί προσπάθησαν να την ιδρύσουν αλλά εμείς κάναμε το τελευταίο βήμα. Δεν είναι εύκολο για μένα να διαχειριστώ κάτι τέτοιο. Η κουβέντα έχει ανοίξει για τα καλά εκτός γηπέδων. Εμεις προχωράμε.

Δεν θέλουμε να μαλώσουμε με κανέναν. Δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με την ATP ή την ITF. Πιστεύω ότι υπάρχει χώρος για μια ένωση τενιστών. Πάντα υπήρχε. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν ήθελαν να συμβεί τώρα γιατί με τη δομή που έχει το επαγγελματικό τένις, νιώθουν προστατευμένοι. Το καταλαβαίνω αυτό. Εκπροσωπώ, πάνω από όλα, τα δικαιώματα των τενιστών. Η νέα ένωση θα τους δώσει μια πιο δυνατή φωνή που πιστεύω είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε μεγάλο κίνητρο για να βάλουμε τα δυνατά μας και είμαι χαρούμενος που κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι τενίστες υπογράφουν στη νέα ένωση.

Το επόμενο βήμα, μετά το US Open, είναι να δώσουμε νομική μορφή. Είναι μεγάλο το πρότζεκτ και μακροχρόνιο. Κάνουμε αργά βήματα και είμαστε χαρούμενοι εδώ που είμαστε" τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζόκοβιτς, μετά τη νίκη επί του Κάιλ Έντμουντ για το 2ο γύρο του Αμερικανικου Όπεν.

Για την αντίδραση των Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, ο Νόλε είπε: "Τους έχω πλησιάσει. Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές γι'αυτό το πρότζεκτ στο παρελθόν. Τους μίλησα πριν πάρει επίσημη μορφή. Ήξεραν ακριβώς τι πρόκειται να γίνει. Φυσικά και σέβομαι την απόφασή τους που δεν θέλουν να εμπλακούν τη δεδομένη στιγμή. Πιστεύουν ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Είμαι εντάξει με αυτό. Είναι η άποψή τους. Διαφωνώ όμως. Ποτέ δεν θα είναι η κατάλληλη στιγμή.Για μια ένωση αθλητών, πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή και ήρθε η στιγμή τα τελευταία 20 χρόνια"

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ