ΤΕΝΙΣ

US Open: Επιστροφή με νίκη για Μουγκουρούθα

Spain's Garbine Muguruza celebrates winning her quarterfinal match of the French Open tennis tournament against Russia's Maria Sharapova in two sets 6-2, 6-1, at the Roland Garros stadium in Paris, France, Wednesday, June 6, 2018. (AP Photo/Thibault Camus)
Spain's Garbine Muguruza celebrates winning her quarterfinal match of the French Open tennis tournament against Russia's Maria Sharapova in two sets 6-2, 6-1, at the Roland Garros stadium in Paris, France, Wednesday, June 6, 2018. (AP Photo/Thibault Camus) AP

Η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα ήταν εξαιρετική στην επανεμφάνισή της στα courts μετά το lockdown, κερδίζοντας με άνεση την Νάο Χιμπίνο.

Πολύ καλό ντεμπούτο στην WTA μετά το lockdown έκανε η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα στην επιστροφή της στο Αμερικανικό Όπεν. Η 27χρονη Ισπανίδα έκανε ένα, σε γενικές γραμμές, πολύ καλό ματς, στον 1ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν επικρατώντας της Γιαπωνέζας Νάο Χιμπίνο με 6-4, 6-4.

Η Μουγκουρούθα, παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε σε κάποιο τουρνουά προετοιμασίας πριν το US Open, έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση με μοναδικό "μελανό" σημείο του ματς τα πρώτα τρία games στα οποία ήταν μουδιασμένη και τα έχασε.

Το Αμερικανικό Όπεν είναι, παραδοσιακά, το Slam που έχει δυσκολέψει περισσότερο την "Μουγκού" καθώς δεν έχει ποτέ προκριθεί πέραν του 4ου γύρου ενώ σε όλα τα άλλα Majors έχει φτάσει τουλάχιστον μέχρι τον τελικό.

Κόντρα σε Πιρόνκοβα ή Σαμσόνοβα θα αγωνιστεί στον επόμενο γύρο η Μουγκουρούθα.

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ Ο ΤΙΜ

Μετά τη σοκαριστική ήττα του κόντρα στον Φίλιπ Κραϊνοβιτς για το Western and Southern Open, o Ντομινίκ Τιμ έψαχνε την αντίδραση στην πρεμιέρα του στο US Open. Η οποία ήταν κόντρα σε έναν διόλου ευκαταφρόνητο αντίπαλο, τον μαχητικό Ισπανό Χάουμε Μουνάρ.

Ο Μουνάρ διακρίνεται φυσικά περισσότερο για τις δεξιότητες του στη χωμάτινη επιφάνεια, ωστόσο, έβαλε πολύ δύσκολα στον Ντομινίκ Τιμ στο πρώτο σετ πριν ολοκληρωθεί άδοξα η παρουσία του στο τουρνουά καθώς αποσύρθηκε στο τέλος του δεύτερου σετ λόγω ενοχλήσεων, 7-6(7), 6-3 ret. Ο Τιμ είχε ακριβώς το ματς που χρειαζόταν καθώς ο Μουνάρ τον έμπλεξε σε πολλά μεγάλα σε διάρκεια ράλι στα οποία ο Αυστριακός καλούνταν να βρει απαντήσεις παίζοντας φυσικά επιθετικό τένις.

Στο πρώτο σετ όλα κρίθηκαν στο tie break όπου ο Τιμ προηγήθηκε με το "ασφαλές" 5-1 αλλά ο Μουνάρ ισοφάρισε σε 6-6 πριν χάσει τελικά το σετ με 9-7 στη διαδικασία αυτή.

Οι δυο τους πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι και το 3-3 του δεύτερου σετ και εκεί ο Τιμ πάτησε το "γκάζι" παίρνοντας τρία σερί games με τον Μουνάρ να δείχνει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Δυστυχώς, στο τέλος του σετ αποσύρθηκε και έδωσε έτσι την πρόκριση στον φιναλίστ του φετινού ΑΟ που θα παίξει με τον Ινδό Σούμιτ Ναγκάλ στον 2ο γύρο.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-7h)

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Thibault Camus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ