ΤΕΝΙΣ

US Open: "Λύγισε" ο Ζβέρεφ στην τελετή απονομής μετά την ήττα από τον Τιμ

Germany's Alexander Zverev waves to the crowd after losing to Austria's Dominic Thiem in their semifinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 31, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill)
Germany's Alexander Zverev waves to the crowd after losing to Austria's Dominic Thiem in their semifinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 31, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill) AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατά την απονομή του US Open στον Τιμ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του ενώ εν συνεχεία στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε πως είχε πρόβλημα τραυματισμού στον αριστερό τετρακέφαλο που τον επηρέασε.

Ήταν μια πολύ δύσκολη βραδιά για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam, ο Γερμανός έδειχνε ικανός να κατακτήσει τον πρώτο του Major τίτλο, όμως τα πολλά λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, του στέρησαν αυτή τη σημαντική στιγμή στην καριέρα του.

Ο Ζβέρεφ προηγήθηκε 2-0 στα σετ και με break στο 3ο ενώ απέτυχε να σερβίρει στο 5-3 games του καθοριστικού σετ για τον Championships, γνωρίζοντας την ήττα με 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6(6)από τον ψυχωμένο Ντόμινικ Τιμ.

Στην ομιλία του ως φιναλίστ του Αμερικανικού Όπεν, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, όταν αναφέρθηκε στους γονείς του:

"Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Πρώτα απ'όλα, συγχαρητήρια στον Ντόμινικ για τον πρώτο από τους πολλούς Grand Slam που θα ακολουθήσουν. Ήταν σκληρή μάχη. Ευχόμουν να κάνει κάποια λάθη παραπάνω για να κρατάω εγώ αυτό το τρόπαιο τώρα αλλά είμαι εδώ σαν φιναλίστ. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου που βρίσκεται στο πλευρό μου τα δύο τελευταία χρόνια και σύντομα θα κρατάμε αυτό το τρόπαιο μαζί. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που δεν θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη δουλειά, υπό αυτές τις συνθήκες. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου. Πάντα ήταν μαζί μου. Δυστυχώς δεν μπορούσαν να έρθουν αυτή τη φορά. Μου λείπουν. Είναι δύσκολο αυτό. Είμαι σίγουρος ότι κάθονται σπίτι και είναι υπερήφανοι".

"ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ"

Λίγη ώρα αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον απίστευτο αγώνα με τον Ντόμινικ Τιμ στο Arthur Ashe, δήλωσε Αποφασισμένος να αφήσει πίσω του τη σκληρή ήττα και να συνεχίσει την αναζήτηση του πρώτου Grand Slam τίτλου της καριέρας του.

"Στην ομιλία μου, συγκινήθηκα. Δεν μπορούσα να πω δυο κουβέντες. Ήταν δύσκολη στιγμή για μένα. Βρέθηκα πολύ κοντά στο να γίνω πρωταθλητής σε Grand Slam. Ήμουν λίγους πόντους μακριά. Αυτό που με εκνεύρισε περισσότερο, δεν ήταν το 3ο σετ. Ήταν το 5ο σετ. Είχα πολλές ευκαιρίες στο 5ο σετ και δεν τις εκμεταλλεύτηκα. Είμαι 23 ετών. Δεν πιστεύω ότι αυτή ήταν η τελευταία μου ευκαιρία. Πιστεύω ότι θα κατακτήσω έναν Grand Slam τίτλο σε κάποια φάση" είπε ο Σάσα στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου στο US Open.

Προσπαθώντας να εξηγήσει την αδυναμία του να σερβίρει όσο προχωρούσε το ματς, ο Ζβέρεφ είπε ότι ο τετρακέφαλος του αριστερού του ποδιού, τον είχε "προδώσει".

"Ο αριστερός τετρακέφαλος, κράμπαρε συνέχεια. Δεν μπορούσα να τον πιέσω παραπάνω. Δεν μπορούσα καν να εκτελέσω πρώτο σερβίς" είπε και συνέχισε: " Το παιχνίδι γύρισε όταν με έσπασε για πρώτη φορά στο 3ο σετ. Νομίζω ότι άρχισε να παίζει πολύ καλύτερα και εγώ άρχισα να παίζω χειρότερα. Αλλά και πάλι είχα πολλές ευκαιρίες μετά από αυτό".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ