ΤΕΝΙΣ

Ζβέρεφ: "Ο Φερέρ είναι ιδανικός για μένα"

Germany's Alexander Zverev waves to the crowd after losing to Austria's Dominic Thiem in their semifinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 31, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill)
Germany's Alexander Zverev waves to the crowd after losing to Austria's Dominic Thiem in their semifinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 31, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill) AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ επέλεξε τον Νταβίντ Φερέρ ως νέο προπονητή του, κάτι που προκάλεσε αίσθηση στον χώρο του τένις.

Αίσθηση στον κόσμο του τένις προκάλεσε η απόφαση του Αλεξάντερ Σβέρεφ να προσλάβει τον φιναλίστ του Ρολάντ Γκαρός το 2013, Νταβίντ Φερέρ ως προπονητή του αφού πρόκειται για την πρώτη προπονητική απόπειρα του ακούραστου Ισπανού, ωστόσο ο Γερμανός πιστεύει ότι είναι ο ιδανικός προπονητής γι'αυτόν.

O 23χρονος Γερμανός τενίστας δεν συνεργάζεται πια με τον Ιβάν Λεντλ που πορεύτηκαν μαζί την προηγούμενη χρονιά, ενώ στην δοκιμαστική περίοδο με τον Φερέρ, διαπιστώθηκε πως υπάρχει χημεία και πλήρης κατανόηση μεταξύ τους.

Ο Ζβέρεφ δήλωσε αποκλειστικά στο Sportschau ότι: "Η εμπειρία του στο Tour είναι απαράμιλλη. Παρέμεινε στο top-10 για πάνω από μια δεκαετία. Σωματικά, όλοι θα συμφωνήσουν ότι ήταν ένας από τους πιο δυνατούς σε όλα το Tour. Νομίζω ότι με σκοπό να πάω το παιχνίδι μου στο επόμενο επίπεδο, θέλω κάποιον, που να έχει βρεθεί στην ίδια θέση μαζί μου, κάποιον που να γνωρίζω λίγο από το Tour και κάποιον προπονητή σχετικά νέο, που να απολαμβάνει την διαδικασία της προπόνησης μου για ώρες και ώρες. Είμαι ένας αθλητής τένις, που χρειάζεται την επανάληψη, ο Ντέιβιντ ήταν τέλειος σε αυτό.

Θαύμαζα τον Ντέιβιντ καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας του. Τον επαγγελματισμό του και την ικανότητα του να προσαρμόζει τα πάντα στο στυλ παιχνιδιού του, με έκανε να τον σκέφτομαι όταν αποφάσισα να κάνω μια προσθήκη για την ομάδα. Μόλις ξεκινήσαμε να συνομιλούμε, έγινε φανερό πως οι σκέψεις και οι προσωπικότητες μας φάνηκε να ταιριάζουν πολύ καλά".

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Andy Brownbill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ