ΒΟΛΕΪ

Eurovolley γυναικών: Πρώτος "τελικός" πρόκρισης με την Γαλλία για την Εθνική

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΕΛΛΑΔΑ - ΝΟΡΒΗΓΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΕΛΛΑΔΑ - ΝΟΡΒΗΓΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ των γυναικών αντιμετωπίζει την Γαλλία (24/08, 17.00) και θέλει μόνο νίκη για να έχει ελπίδες πρόκρισης στο δεύτερο γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Την Γαλλία, ομάδα που έκανε την έκπληξη επικρατώντας 3-2 σετ της Βουλγαρίας στην πρεμιέρα του Α΄ ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Άγκυρα, αντιμετωπίζει το Σάββατο (24/08, 17.00) στην δεύτερη αγωνιστική η Εθνική ομάδα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δίνει τον πρώτο από τους τρεις πλέον «τελικούς» πρόκρισης (με Φινλανδία και Βουλγαρία οι επόμενοι) με στόχο τη νίκη που θα της ανοίξει την πόρτα πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκιγιέρμο Ναράνχο παρακολούθησε τον αγώνα Γαλλία-Βουλγαρία και έχοντας εικόνα και από το μεταξύ μας πρόσφατο παιχνίδι στο Savaria Cup στην Ουγγαρία ανέλυσε τον αντίπαλό μας. "Είναι κοντά σε μας σε απόδοση. Έχει δύο εξαιρετικές παίκτριες οι οποίες επέστρεψαν στην ομάδα μόνο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι η τεράστια κεντρική (Μπάουερ) και η πασαδόρος (Στοιλίτσκοβιτς). Η Γαλλία έχει φυσικά προσόντα και έχουν καλή υποδοχή. Η λίμπερο τους (Τζιαρντίνο) παίρνει υποδοχή στο μισό γήπεδο και οι υπόλοιπες τέσσερις ακραίες μοιράζονται το χρόνο συμμετοχής στο ματς.

Η διαγώνια τους (Ντασκάλου) είναι πολύ αθλητική κοπέλα. Πηδάει και το κεφάλι της βγαίνει από το πάνω μέρος του φιλέ. Στο μεταξύ μας παιχνίδι στο Savaria Cup είχε 5 μπλοκ και έπαιξε μόνο δύο σετ. Δεν έχουν καλό σερβίς κάτι που είναι καλό για μας. Παίζουν εξαιρετικά όμως στο μπλοκ και στην άμυνα. Ότι δεν παίρνουν με το σέρβις τους το παίρνουν στο μπλοκ και στην άμυνα. Ο αγώνας για μας θα είναι 50%-50%. Εξαρτάται από τη δική μας απόδοση. Αν παίξουμε έξυπνα, μπορούμε".

Ελλάδα-Γαλλία, 39ος αγώνας

Τον 39ο μεταξύ τους αγώνα θα δώσουν Ελλάδα και Γαλλία στην Άγκυρα στην δεύτερη στροφή του Α΄ ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τελευταία φορά πριν από δύο εβδομάδες στην Ουγγαρία στο Savaria Cup με τη Γαλλία να κερδίζει 3-1 σετ. Θα είναι ο ένατος συνολικά αγώνας σε επίπεδο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Συνολικά στους προηγούμενους 38 αγώνες η Ελλάδα μετράει 12 νίκες και η Γαλλία 26. Πρώτη φορά συναντήθηκαν επί Γαλλικού εδάφους στις 7 Δεκεμβρίου του 1985 όταν η Γαλλία νίκησε 3-0 σετ. Τελευταία συνάντηση σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Βάρνα (26/09/2001) όταν ηττηθήκαμε με 3-2 σετ. Η Εθνική μας πέτυχε την τελευταία και μεγάλη νίκη με 3-2 σετ στους Μεσογειακούς αγώνες της Ταραγόνα στην Ισπανία το καλοκαίρι του 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ