ΒΟΛΕΪ

Eurovolley: Σερβία vs Σλοβενία για την κορυφή της Ευρώπης

Serbia's Marko Podrascanin, second left, jubilates with teammates after they won the men's European Volleyball Championship semi final match between Serbia and France at the the AccorHotels Arena in Paris, Friday, Sept. 27, 2019. (AP Photo/Michel Euler)
Serbia's Marko Podrascanin, second left, jubilates with teammates after they won the men's European Volleyball Championship semi final match between Serbia and France at the the AccorHotels Arena in Paris, Friday, Sept. 27, 2019. (AP Photo/Michel Euler) AP PHOTO/MICHEL EULER

Σερβία και Σλοβενία τίθενται αντιμέτωπες το απόγευμα της Κυριακής (29/09, 18:30) στον τελικό του Eurovolley Ανδρών και θέλουν να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης.

Ο τελικός του Eurovolley Ανδρών μεταξύ της Σερβίας και της Σλοβενίας (18:30 ERT Play, 20:30 ΕΡΤ2) έχει ξεχωριστή σημειολογική σημασία, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες στο εντυπωσιακό Ακόρ Οτέλς του Παρισιού παρουσία 12.500 θεατών.

Η Σερβία έφτασε για δεύτερη φορά σε τελικό και θέλει να κάνει το 2Χ2, αφού το 2011 είχε κατακτήσει το τρόπαιο στο Eurovolley της Βιέννης. Παράλληλα, θέλει να κάνει το... νταμπλ, καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα η γυναικεία ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην αντίστοιχη διοργάνωση που διεξήχθη στην Άγκυρα. Για να φτάσει στον μεγάλο τελικό, η Σερβία απέκλεισε τους οικοδεσπότες Γάλλους με 3-2 σετ.

Στον αντίποδα, η Σλοβενία στην δεύτερη παρουσία της στον τελικό θέλει το πρώτο της τρόπαιο μετά τη χαμένη ευκαιρία του 2015 κόντρα στη Γαλλία. Θυμίζουμε πως οι Σλοβένοι απέκλεισαν στα προημιτελικά την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2017, Ρωσία, ενώ στην συνέχεια πέταξαν εκτός συνέχειας την πρωταθλήτρια Κόσμου, Πολωνία με 3-1 σετ και πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, η Πολωνία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, επικρατώντας 3-0 σετ (24-26, 22-25, 21-25) της Γαλλίας.

Photo Credits: AP Photo/Michel Euler

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ