ΒΟΛΕΪ

"Οι Εθνικές ομάδες αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής και σεβασμού"

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ικανοποιημένοι από την πορεία της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ εμφανίστηκαν οι διεθνείς, οι οποίοι παραδέχθηκαν την ανωτερότητα της Ρωσίας, αλλά στάθηκαν και σ’ αυτά που πρέπει να γίνουν για να συνεχιστεί η ανοδική μας πορεία.

Ικανοποιημένοι από την συνολική πορεία της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ εμφανίστηκαν οι Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι παραδέχθηκαν την ανωτερότητα της Ρωσίας, αλλά στάθηκαν και σ’ αυτά που πρέπει να γίνουν προκειμένου να συνεχιστεί η ανοδική μας πορεία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των Ελλήνων παικτών:

Θανάσης Πρωτοψάλτης

"Είναι σημαντικό όταν μπαίνεις να παίξεις στους 16 με μια ομάδα που έχει στόχο το χρυσό να έχεις αυτό το σεβασμό μέσα στο γήπεδο. Η σοβαρότητα τους τα έδειξε όλα, δεν θέλανε να χαλαρώσουνε ούτε λεπτό και είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να εισπράττεις αυτόν τον σεβασμό από έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο".

Για το αν θα μπορούσαμε να κοντράρουμε λίγο περισσότερο στην αρχή του αγώνα όταν ξεκινήσαμε με 6 λάθη: "Νομίζω ότι ψάχνεις κάτι που δεν υπάρχει. Η Ρωσία είναι ομάδα που πάει για το χρυσό, εμείς δεν μπορούμε να παίξουμε χαλαρά, χωρίς ρίσκο στο παιχνίδι μας. Εμείς έπρεπε να πιέσουμε στο σερβίς να βγάλουμε την υποδοχή τους έξω από το φιλέ και να μπορέσουμε να παίξουμε καλά στο μπλοκ άμυνα. Οι Ρώσοι όμως ήταν φανταστικοί και αυτό φάνηκε και στο σκορ".

Για το αν η Ρωσία ήταν η καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσαμε: "Νομίζω ότι η Γαλλία είναι η καλύτερη ομάδα. Κι η Ρωσία είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ δυνατό μπλοκ, αλλά η Γαλλία είναι μια πιο ολοκληρωμένη ομάδα και μου αρέσει περισσότερο".

-Για την συνολική αποτίμηση της πορείας της Εθνικής: "Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Πρώτον για την πρόκριση και δεύτερον για την απόδοση που είχαμε και θεωρώ ότι έδειξε σε όλο τον κόσμο ότι πολλές φορές αδικείται αυτή η ομάδα. Θα αναφερθώ και στη Εθνική γυναικών που όπως κι εμείς τα δύο τελευταία χρόνια τα έδωσαν όλα. Πήραν τις προκρίσεις και βρέθηκαν στις 16 καλύτερες ομάδες και θεωρώ ότι αξίζουν έναν σεβασμό και μεγαλύτερη προσοχή".

Ντίμα Φιλίποφ

"Η Ρωσία ήταν το φαβορί, είναι μια ομάδα που παίζει άλλο βόλεϊ από εμάς. Η μόνη ευκαιρία που είχαμε ήταν να τους κρατήσουμε στην άμυνα να τους παίξουμε καλά στη φάση της αλλαγής, αλλά και το σερβίς και το μπλοκ τους πήγαν καλά και ήταν δύσκολο για εμάς, Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, αλλά και στους Ρώσους και μακάρι να φτάσουν στον τελικό και να το πάρουν κιόλας".

-Για τα σπουδαία παιχνίδια που έδωσε η Εθνική στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: "Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και όλο το τεχνικό τιμ για την προσπάθεια που ξεκίνησε τον Μάιο του 2018 και είδατε που καταλήξαμε και με ποιες ομάδες παίζουμε. Το αξίζουμε, αλλά το ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολα. Προσπαθήσαμε, δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και μακάρι να μείνουμε στην ελίτ γιατί αυτή είναι η ελίτ και να συμμετέχουμε στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα και γενικά στα μεγάλα τουρνουά".

-Για το αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας: "Ικανοποιημένος ναι, γεμάτος όχι. Πάντα θέλεις να κερδίζεις… Μάλλον όμως είμαι και γεμάτος γιατί για πρώτη φορά μετά από χρόνια παίξαμε καλά. Κι είναι πολύ δύσκολο έχοντας τόσο χρόνια να αντιμετωπίσεις τέτοιου επιπέδου ομάδες δεν ξέρεις τι βόλεϊ παίζουνε. Χωρίς διάθεση υποτίμησης εμείς παίζαμε Silver League που δεν είναι το ίδιο πράγμα. Με την Ιταλία νιώσαμε ότι είμαστε κοντά, αλλά θέλουμε παιχνίδια και πολλά τουρνουά για να είμαστε σ’ αυτό το επίπεδο".

Γιώργος Παπαλεξίου

"Η Ρωσία είναι ένα από τα φαβορί για το χρυσό μαζί με τη Γαλλία και η σημερινή ήταν μια καταπληκτική εμπειρία και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Γενικά όλο το Ευρωβόλεϊ ήταν μια φοβερή εμπειρία. Είναι φανταστικό να παίζεις με παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Ελπίζω να συνεχίσουμε να είμαστε και τα επόμενα χρόνια στα μεγάλα τουρνουά και να παίζουμε με τέτοιους αντιπάλους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ