ΒΟΛΕΪ

ΠΑΟΚ: Νέος προπονητής ο Δεληκώστας

VOLLEY LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÌÂÏ×ÁÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
VOLLEY LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÌÂÏ×ÁÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Κώστας Δεληκώστας είναι ο νέος προπονητής της ομάδας βόλεϊ ανδρών του ΠΑΟΚ και θα αντικαταστήσει τον Γιούρι Φιλίποφ.

Τον αντικαταστάτη του Γιούρι Φιλίποφ βρήκε στο πρόσωπο του Κώστα Δεληκώστα ο ΠΑΟΚ. Ο 47χρονος κόουτς θα επιστρέψει στον ασπρόμαυρο πάγκο μετά από έντεκα χρόνια αφού ήταν προπονητής του Δικεφάλλου του Βορρά τη σεζόν 2008 και θα γίνει ο 16ος κόουτς του ΠΑΟΚ τα τελευταία επτά χρόνια.

Ο Κώστας Δεληκώστας γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 7 Σεπτεμβρίου 1972. Ως αθλητής αγωνίζονταν πασαδόρος. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Έβρο Σουφλίου, αγωνίστηκε 4 χρόνια στον Ιωνικό Ν.Φ., 4 χρόνια στον Γ.Σ.Ηρακλής, 2 χρόνια στην Ε.Α.Πατρών, 2 χρόνια στον Ολυμπιακό και έκλεισε την καριέρα του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης τη σεζόν 2003-04.

Ως προπονητής ξεκίνησε πλάι στον Ιταλό Ντανιέλε Ρίτσι τη σεζόν 2004-05 στην Τόνο Καλίπο Βαλέντια. Ακολούθησαν 3 χρόνια στον πάγκο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (2005-08). Το καλοκαίρι του 2008 ανέλαβε τον ΠΑΟΚ και έμεινε μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Τον Απρίλιο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2013 ήταν προπονητής στην Εθνική Ανδρών της Κύπρου με την οποία κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «Μικρών Κρατών. Από 26 Δεκεμβρίου 2013 ανέλαβε τον Γ.Σ.Λαμία κι έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν 2013-14.

Από 25 Μαΐου 2014 ανέλαβε προπονητής στον Α.Ο.Ορεστιάδας όπου έμεινε μέχρι 17 Ιανουαρίου 2015. To καλοκαίρι του 2015 διετέλεσε βοηθός προπονητή στην Εθνική Ανδρών, ενώ στις 16 Φεβρουαρίου 2016 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΓΑΣ Παμβοχαϊϊκός όπου και παρέμεινε μέχρι το περασμένο καλοκαίρι.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Το Τ.Α.Π. ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συνεργασία με τον προπονητή κ. Κώστα Δεληκώστα.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός του δικεφάλου ανέφερε: "Είμαι χαρούμενος που θα βρίσκομαι στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδος και γνωρίζω ότι οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί. Ξεκινάμε αμέσως τη δουλειά για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το κύπελλο και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Οι παίκτες που διαθέτουμε έχουν υψηλό ατομικό επίπεδο. Πιστεύω ότι μέσα από την σκληρή και μεθοδική δουλειά θα μπορέσουμε να φτάσουμε στους στόχους μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ