ΒΟΛΕΪ

Θλίψη στο παγκόσμιο βόλεϊ, απεβίωσε ο Φαλάσκα

Spain's Israel Rodriguez (18), Miguel Angel Falasca (10), Guillermo Falasca (12), celebrate after winning against the United States during their first round match of the volleyball Men's World Cup in  Matsumoto city, Nagano prefecture, central Japan, Tuesday, Nov. 20, 2007. Spain won the match 21-25,25-20,27-25,25-20. (AP Photo/Itsuo Inouye)
Spain's Israel Rodriguez (18), Miguel Angel Falasca (10), Guillermo Falasca (12), celebrate after winning against the United States during their first round match of the volleyball Men's World Cup in Matsumoto city, Nagano prefecture, central Japan, Tuesday, Nov. 20, 2007. Spain won the match 21-25,25-20,27-25,25-20. (AP Photo/Itsuo Inouye) AP

Ο σπουδαίος παίκτης και προπονητής, Μιγκέλ Φαλάσκα, απεβίωσε σε ηλικία 46 ετών μετά από καρδιακό επεισόδιο κάνοντας πιο φτωχό το παγκόσμιο βόλεϊ.

Πολλές φορές τα παιχνίδια που μπορεί να σου παίξει η ζωή δεν μπορείς να τα περιμένεις με κανένα τρόπο. Ο Μιγκέλ Φαλάσκα μαζί με την οικογένειά του πήγε στο Βαρέζε για μία κοινωνική εκδήλωση και αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Γρήγορα ο αδερφός του τον πήγε στο νοσοκομείο όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών απεβίωσε.

Όπως έγινε γνωστό ο Μιγκέλ Φαλάσκα υπέστη καρδιακό επεισόδιο και έτσι σε ηλικία 46 ετών άφησε την τελευταία του πνοή κάνοντας πιο φτωχό το παγκόσμιο βόλεϊ. Γεννήθηκε στις 29 Απριλίου του 1973 από Αργεντινό πατέρα και Ισπανίδα μητέρα στην πόλη Μεντόζα της Αργεντινής.

Στα 16 του μετακόμισε στην Ισπανία και γρήγορα έγινε ένας από τους καλύτερους πασαδόρους στον κόσμο. Στην τεράστια καριέρα του πανηγύρισε την κατάκτηση πολλών τίτλων σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσουμε δύο στιγμές αυτές θα ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος ευρώπης με την Ισπανία το 2007 και το Champions League το 2010 με τη Σκρα Μπελχάτοφ.

Από το 2013 άρχισε την καριέρα του ως προπονητής με την οποία κατέκτησε τίτλους, ενώ περσι οδήγησε την Μόντσα στην κατάκτηση του Challenge Cup.

Photo credits: AP Photo/Rene Tillmann

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ