ΒΟΛΕΪ

Βασιλαντωνάκη: "Δεν μπορεί να ανέβει άμεσα επίπεδο η Εθνική"

Βασιλαντωνάκη: "Δεν μπορεί να ανέβει άμεσα επίπεδο η Εθνική"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ανθή Βασιλαντωνάκη μίλησε για την εμπειρία της, τη μεταγραφή της στην Μπουγιουκσεχίρ, αλλά και για το μέλλον της Εθνικής ομάδας βόλεϊ των γυναικών.

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ε.Ο.ΠΕ. στο Instagram ήταν η Ανθή Βασιλαντωνάκη. Η διεθνής ακραία - διαγώνια της τουρκικής Μπουγιουκχεσίρ μίλησε για το πως πέρασε όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας λόγω του κορονοϊού, αναπόλησε στιγμές από το ευρωπαϊκό στην Άγκυρα και στάθηκε στην περίεργη κατάσταση που επικρατεί στους αθλητές και στις αθλήτριες με την έλλειψη διοργανώσεων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την περίοδο της καραντίνας: "Πέρασα καλά. Είχα την ευκαιρία να ξεκουραστώ, γιατί υπήρχε ανάγκη από ξεκούραση. Με την Γαλατάσαράι ήμασταν συνεχώς σε επαφή και κάναμε προπόνηση διαδικτυακά, γιατί το πρωτάθλημα την περίοδο της καραντίνας δεν είχε διακοπεί οριστικά και έπρεπε να παραμείνουμε σε καλή κατάσταση. Όταν διακόπηκε έκανα πράγματα μόνη μου και τώρα κάνω προπονήσεις μπιτς βόλεϊ. Είναι πολύ δυσκολότερο απ' ότι περίμενα αλλά μου αρέσει πολύ".

Για το πρωτάθλημα στη Τουρκία: "Είναι καλό το πρωτάθλημα στη Τουρκία. Υπάρχουν γκρουπ δυναμικότητας ομάδων και δεν χρειάζεται σε όλα τα παιχνίδια να δώσεις το 100% για να πάρεις τη νίκη, όμως υπήρχαν και πολύ δύσκολα παιχνίδια. Κόσμο είχε στα μεγάλα ντέρμπι όπως με τη Φενέρμπαχτσε, με μικρότερες ομάδες όμως όχι. Μας ακολουθούσε κόσμος και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Η Ιταλία έχει περισσότερο κόσμο στα γήπεδα. Παίζει ρόλο που εκεί δεν έχουν και ποδοσφαιρική ομάδα τα σωματεία και είναι καθαρά βολεϊκοί φίλαθλοι".

Για τη νέα της ομάδα, Μπουγιουκχεσίρ: "Μου άρεσε το πρότζεκτ που ετοιμάζουν. Ήξερα τον προπονητή και μου αρέσει η δουλειά του. Γνωρίζω ορισμένες από τις νέες μου συμπαίκτριες και το όλο κλίμα που υπήρχε με έκανε να πω το ναι. Δεν ξέρω ακόμα αν θα παίξουμε Ευρώπη, περιμένουμε να δούμε αν θα αρνηθούν τη συμμετοχή τους ομάδες που ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία".

Για την Εθνική ομάδα: "Όταν πήγαμε με την Γαλατά να παίξουμε στην Άγκυρα μέναμε στο ίδιο ξενοδοχείο που ήμασταν με την Εθνική για το ευρωπαϊκό. Αμέσως πήγα στο δωμάτιο που μέναμε με την Όλγα Στράντζαλη και της έστειλα φωτογραφία. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία το ευρωπαϊκό. Γενικά υπήρχε μία ανακούφιση από όλες μας γιατί επιτέλους τα καταφέραμε. Θέλαμε πάρα πολύ να πάμε σε ένα ευρωπαϊκό και έγινε".

Για το αν μπορεί η Εθνική να ανέβει και άλλο επίπεδο: "Για να είμαι ειλικρινής θεωρώ πως δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Οι περισσότερες χώρες που πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο μαζεύουν από μικρή ηλικία τις αθλήτριες και τις προετοιμάζουν για τη γυναικεία ομάδα. Αυτό στην Ελλάδα δεν γίνεται. Η παρουσία μας στο ευρωπαϊκό είναι καλή ευκαιρία για να μπουν οι βάσεις για το μέλλον και με σταδιακά βήματα να πάμε ένα επίπεδο πάνω. Θα είναι όμως πολύ δύσκολο".

Για το γεγονός ότι δεν έχει διοργανώσεις το καλοκαίρι: "Είναι λίγο περίεργο ναι. Από την μία σκέφτεσαι ότι έχεις τον χρόνο να κάνεις πράγματα τα οποία πριν δεν είχες την ευκαιρία να τα κάνεις. Βγαίνεις όμως από τη ρουτίνα σου. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι καλό για την υγεία των αθλητών να γίνουν τα προκριματικά τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο. Η αποχή είναι μεγάλη για να πας να δώσεις αγώνες που σου δίνουν την πρόκριση σε τελική φάση ευρωπαϊκού. Αν γίνουν τον Ιανουάριο τότε οι αθλήτριες θα έχουν κάνει προετοιμασία με τους συλλόγους τους και θα έχουν αγώνες στα πόδια τους. Δεν είμαι η αρμόδια όμως για να πάρω μία τέτοια απόφαση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ