ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ: Μηδενισμός και -3 στον Ηρακλή για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

VOLLEY LEAGUE / ÇÑÁÊËÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
VOLLEY LEAGUE / ÇÑÁÊËÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ηρακλής τιμωρήθηκε με μηδενισμό και -3 για όσα συνέβησαν στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ στον Αχιλλέα Τζήκα επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο μήνες.

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς στον Ηρακλή για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα. Υπενθυμίζουμε ότι η αναμέτρηση διεκόπη στην ανάπαυλα ανάμεσα στο τρίτο και το τέταρτο σετ, όταν οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ με 1-2.

Τότε, ο διαιτητής της αναμέτρησης κύριος Μυλωνάκης ζήτησε από τους παράγοντες του γηπεδούχου σωματείου τη μερική εκκένωση των εξεδρών και συγκεκριμένα την εξέδρα που βρίσκονταν ο κύριος όγκος των οπαδών του γηπεδούχου.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει ο κύριος Μυλωνάκης στο φύλλο αγώνα οι παράγοντες του ΤΑΑ Ηρακλής δεν εκτέλεσαν την εντολή και έτσι αποφασίστηκε η οριστική διακοπή. Παράλληλα, ο τηλεοπτικός φάκος κατέγραψε και χειρονομίες από την πλευρά του γενικού αρχηγού του Δικεφάλου, Αχιλλέα Τζήκα.

Το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ αποφάσισε να τιμωρήσει τον Ηρακλή με με μηδενισμό και -3 για όσα συνέβησαν στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ στον Αχιλλέα Τζήκα επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο μήνες.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι δύο αποφάσεις.

Η απόφαση για τον Ηρακλή: " Το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ συνεδρίασε την 23η Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 μ.μ., στα γραφεία της Ε.Σ.Α.Π., στο Μαρούσι Αττικής, (ΟΑΚΑ- οδός Αμαρυσίας Αρτέμιδος και Πιτταρά- Κέντρο Αντισφαίρισης), κατόπιν αναβολής από την 19η-12-2019, για να δικάσει την υπόθεση αναφορικά με την υπ’ αριθ. πρωτ. 135/17-12-2019 κλήση σε απολογία του ΤΑΑ «ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2015», σε σχέση με τα αποδιδόμενα σε αυτό πειθαρχικά παραπτώματα, που φέρονται ότι τελέστηκαν στον αγώνα που διεξήχθη στις 15-12-2019 (ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ) στο κλειστό Γυμναστήριο Μίκρας Θεσσαλονίκης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο ως άνω σωματείο (Τ.Α.Α. ΗΡΑΚΛΗΣ) τις ποινές (α) του μηδενισμού στον επίμαχο αγώνα, με εντεύθεν αφαίρεση τριών (3) αγωνιστικών βαθμών από τον πίνακα του πρωταθλήματος, (β) της αυστηρής έγγραφης επίπληξης και (γ) του χρηματικού προστίμου των τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων ευρώ (4.600 €).

ΟΡΙΖΕΙ ότι ο αγώνας του πρωταθλήματος, που διεξήχθη μεταξύ του ΤΑΑ ΗΡΑΚΛΗΣ και του ΤΑΑ ΠΑΟΚ, στις 15-12-2019, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μίκρας Θεσσαλονίκης, κατακυρώνεται υπέρ του ΤΑΑ ΠΑΟΚ, με σκορ 3-0 σετ και 75-00 πόντους.

ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την κοινοποίηση της παρούσας, με κάθε νόμιμο τρόπο, στο Τ.Α.Α. ΗΡΑΚΛΗΣ, προκειμένου να λάβει γνώση και να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες".

Η απόφαση για τον ΠΑΟΚ: Το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ συνεδρίασε την 13η Ιανουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 μ.μ., στα γραφεία της Ε.Σ.Α.Π., στο Μαρούσι Αττικής, (ΟΑΚΑ- οδός Αμαρυσίας Αρτέμιδος και Πιτταρά- Κέντρο Αντισφαίρισης), κατόπιν αναβολής από την 19η-12-2019, για να δικάσει την υπόθεση αναφορικά με την υπ’ αριθ. πρωτ. 13 /17-12-2019 κλήση σε απολογία του ΤΑΑ «ΠΑΟΚ» και του παράγοντα αυτού, Αχιλλέα Τζήκα, σε σχέση με τα αποδιδόμενα σε αυτούς πειθαρχικά παραπτώματα, που φέρονται ότι τελέστηκαν στον αγώνα που διεξήχθη στις 15-12-2019 (ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ) στο κλειστό Γυμναστήριο Μίκρας Θεσσαλονίκης. Το ως άνω ΤΑΑ, καθώς και ο Αχιλλέας Τζήκας εκπροσωπήθηκαν από τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους, Νικόλαο Παπαδόπουλο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο ως άνω σωματείο (Τ.Α.Α. ΠΑΟΚ) τις ποινές (α) της αυστηρής έγγραφης επίπληξης και (β) του χρηματικού προστίμου των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον παράγοντα του ως άνω σωματείου (Τ.Α.Α. ΠΑΟΚ), Αχιλλέα Τζήκα, την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους που αγωνίζεται το ΤΑΑ ΠΑΟΚ διάρκειας δύο (2) μηνών

ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την κοινοποίηση της παρούσας, με κάθε νόμιμο τρόπο, στο Τ.Α.Α. ΠΑΟΚ και στον παράγοντα αυτού, Αχιλλέα Τζήκα, προκειμένου να λάβουν γνώση και να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ