ΒΟΛΕΪ

Volleyleague Ανδρών: Οι ποινές Παναθηναϊκού και Πανταλέοντα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

VOLLEY LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
VOLLEY LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ΤΑΑ Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με έγγραφη σύσταση, ενώ στον Σωτήρη Πανταλέοντα επιβλήθηκε ποινή αυστηρής έγγραφης επίπληξης για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ επέβαλε στο ΤΑΑ Παναθηναϊκός την ποινή της έγγραφης σύστασης και στον Σωτήρη Πανταλέοντα αυτή της αυστηρής έγγραφης επίπληξης για τις έντονες διαμαρτυρίες που υπήρξαν μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η δικαστής έκρινε πως τα όσα συνέβησαν μετά το τέλος του ντέρμπι της Volleyleague των ανδρών δεν αποτελούν δυσφήμιση για το άθλημα, ενώ προσμέτρησε (όπως φαίνεται σε δύο σημεία της απόφασης) το γεγονός πως ο Ολυμπιακός με τις ανακοινώσεις του αναγνώρισε το λάθος του επόπτη.

Για όσους δεν θυμούνται να υπενθυμίσουμε πως κατά τη διάρκεια του τάι μπρέικ και με το σκορ στο 12-11 ο Ράπτης με το σερβίς του έστειλε τη μπάλα μέσα, αλλά ο διαιτητής και ο επόπτης έδειξαν άουτ και αντί για το 13-11 έγινε το 12-12 με τον Παναθηναϊκό να χάνει με 3-2 σετ και να φωνάζει δικαιολογημένα για την διαιτησία. Στη συνέχεια ακολούθησε ένας χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στις διοικήσεις των δύο ομάδων χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα αφού δεν προβλέπεται επανάληψη του αγώνα.

Το μόνο ουσιαστικό που βγήκε μετά το τέλος του αγώνα ήταν πως έπειτα από αίτημα του Παναθηναϊκού πλέον σε όλα τα τηλεοπτικά ματς υπάρχει βίντεο ρέφερι.

Αναλυτικά η απόφαση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ: "Η πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ αποφάσισε για το εγκαλούμενο Τ.Α.Α.Παναθηναϊκός Α.Ο. και το επεισόδιο με τον Σωτήρη Πανταλέων (χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι της γραμματείας) μετά τη λήξη του αγώνα ειδικής διαχείρισης 22/10/2018 με τον Ολυμπιακό στο γυμναστήριο του Πανελληνίου για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League 2018-19.

Επιβάλλει, στο ΤΑ.Α. Παναθηναϊκός Α.Ο. την ποινή της έγγραφης σύστασης με παράλληλη ανακοίνωση στον Τύπο (άρθρο 17 παρ. 2 περ. Α υποπερ. Α του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.), καθόσον το περιγραφόμενο στα ως άνω έγγραφα και αποδιδόμενο στο εν λόγω σωματείο παράπτωμα δεν χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερης βαρύτητας, πρόκειται δε για μεμονωμένο περιστατικό, που έλαβε χώρα μετά το τέλος του αγώνα και δεν έλαβε έκταση ή δημοσιότητα, ώστε να καθίσταται ιδιαιτέρως δυσφημιστικό για το άθλημα της πετοσφαίρισης, ενόψει και του ότι ο εν λόγω αγώνας διεξήχθη με περιορισμένο αριθμό και κατηγορίες θεατών ως ειδικής διαχείρισης, η αντίδραση των οποίων, μετά το πέρας του αγώνα, κρίνεται ήπια και ήσσονος σημασίας, δεδομένου του σφάλματος της διαιτητικής απόφασης, το οποίο αναγνώρισε και το αντίπαλο σωματείο, με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.», (β) στον ως άνω αθλητή την ποινή της αυστηρής έγγραφης επίπληξης, αναφορικά με το αποδιδόμενο σε αυτόν παράπτωμα να ενεργήσει-διαμαρτυρόμενος έντονα μετά το τέλος του εν λόγω αγώνα- χτυπώντας το τραπέζι της Γραμματείας, διότι η συμπεριφορά αυτή κρίνεται μεμονωμένη, δεν έλαβε χώρα προβολή ή δημοσιότητα αυτής, καθόσον πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος του επίμαχου αγώνα, ως εκ τούτου δεν καθίσταται ιδιαιτέρως δυσφημιστική για το άθλημα της πετοσφαίρισης. Επίσης,

ΔΕΝ επιβάλλει ποινή, αναφορικά με την φράση που ο ίδιος ως άνω αθλητής απηύθυνε στον επόπτη του αγώνα «εσύ το είδες έξω ενώ όλη η Ελλάδα το είδε μέσα», διότι το αποδιδόμενο σε αυτόν παράπτωμα δεν αποτελεί ούτε προσβλητική συμπεριφορά προς το σώμα των διαιτητών ή του επόπτη του αγώνα, ούτε συμπεριφορά που δυσφημεί το άθλημα της πετοσφαίρισης, καθόσον, όπως προειπώθηκε, πρόκειται για εσφαλμένη διαιτητική απόφαση, το σφάλμα της οποίας αναγνώρισε και το αντίπαλο σωματείο, με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ