ΒΟΛΕΪ

Χαντάβα: "Έχουμε κουραστεί να μας βλέπουν μόνο σαν ερασιτέχνες"

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΑΟΚ- ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΑΟΚ- ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η Εύα Χαντάβα με ανάρτησή της τοποθετήθηκε για τις διακρίσεις που υπάρχουν ανάμεσα στον ανδρικό και γυναικείο αθλητισμό.

Οι αθλητές του βόλεϊ στη χώρα μας εντάχθηκαν και αυτοί στο επίδομα των 800 ευρώ αφού λογίζονται ως επαγγελματίες. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τις αθλήτριες του βόλεϊ, οι οποίες ουσιαστικά είναι ξεκρέμαστες αφού παραμένουν απλήρωτες.

Βέβαια, αυτό δεν είναι κάτι πρωτότυπο αφού οι διακρίσεις ανάμεσα σε αθλήματα, αλλά και σε άνδρες και γυναίκες.

Όλα τα παραπάνω αποτύπωσε η Εύα Χαντάβα σε ανάρτησή της. Η ακραία του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στις μεγάλες διακρίσεις που υπάρχουν και ευχήθηκε σύντομα όλα αυτά να αλλάξουν.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτησή της: "Με αφορμή όλα αυτά που γίνονται σήμερα στον κόσμο θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα και θέμα που απασχολεί τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα τη διαφορά μεταξύ αντρικού & γυναικείου βόλεϊ και αθλημάτων γενικότερα απλά θα μιλήσω για το άθλημα μου , και σ αυτό θεωρώ πως πολλές συναθλήτριες μου είναι μαζί μου!

Το γεγονός ότι εδώ και τόσα χρόνια το γυναικείο πρωτάθλημα στην Ελλάδα δεν θεωρείται επαγγελματικό και όπως μπορούμε να δούμε με τη τωρινή κατάσταση που επικρατεί τα συμβόλαια στο γυναικείο είναι τελείως απροστάτευτα σε σχέση με αυτά του αντρικού στο οποίο σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή εξασφαλίζονται και για παράδειγμα δικαιούνται το επίδομα των 800€! (Δεν αναφέρω καν την ασφάλιση..). Εγώ και άλλες συναθλήτριες μου αναρωτιόμαστε γιατί να υπάρχει αυτός ο μεγάλος διαχωρισμός μεταξύ ανδρών και γυναικών αφού ουσιαστικά έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις (προπονητικές και αγωνιστικές). Είμαστε όλοι το ίδιο και προσφέρουμε τα ιδία! Ο σκοπός που τα γραφώ όλα αυτά δεν είναι μόνο για το επίδομα των 800€ αλλά γενικά για την υποτίμηση του γυναικείου φύλου και του γυναικείου αθλητισμού σε εποχές που η ισότητα δεν έπρεπε να τίθεται σαν θέμα! Έχουμε κουραστεί να μας βλέπουν μόνο σαν ερασιτέχνες.

Όταν λοιπόν όλα αυτά θα έχουν τελειώσει με τη πανδημία και θα είναι πλέον μια κακή ανάμνηση,

ίσως να είναι ευκαιρία είπε και υπουργείο αθλητισμού να δουν το θέμα ''επαγγελματίες αθλήτριες βόλεϊ''. Και να αποκατασταθεί η ΑΔΙΚΙΑ.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ & ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ