ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έκκληση Διαθεσόπουλου για αίτημα αναβολής

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος σε συνέντευξη Τύπου
Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος σε συνέντευξη Τύπου EUROKINISSI

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με δήλωσή του έκανε έκκληση στην ΕΟΕ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να ζητήσουν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Θέση στο εάν πρέπει ή όχι να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω του κορονοϊού πήρε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ με δήλωσή του έκανε έκκληση στην ΕΟΕ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να ζητήσουν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αναλυτικά η σχετική του δήλωση: “Με προσωπική μου ευθύνη, ως Πρόεδρος της ΚΟΕ επί 10ετίες, ως Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Fina), ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Len), ως Πρόεδρος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας (Comen), ως Μέλος και μάλιστα το αρχαιότερο, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), κάνω έκκληση προς την πολιτική και αθλητική ηγεσία της χώρας, καθώς επίσης και την αθλητική κοινότητα της, η Ελλάδα ως “μάνα” του Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων, να πρωτοπορήσει με το αίτημα της για ΑΝΑΒΟΛΗ των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αποδεικνύοντας έτσι, την ευαισθησία και υπευθυνότητα που απαιτείται αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει όλος ο πλανήτης, με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού COVID – 19 και τις τραγικές συνέπειες που επιφέρει στη ζωή και την υγεία της ανθρωπότητας.

Ευελπιστώ ότι η έκκληση μου αυτή θα βρει αποδέκτες και “ευήκοα ώτα”

Δημήτρης Διαθεσόπουλος

Πρόεδρος Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ)

Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κολύμβησης (LEN)

Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κολύμβησης (FINA)

Πρόεδρος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Κολύμβησης (COMEN)

Σημείωση: Οι πιο πάνω ιδιότητες μου αναφέρονται αποκλειστική και μόνο για να τονίσω την ευθύνη που προκύπτει από τους θεσμικούς μου ρόλους στον ελληνικό και διεθνή Αθλητισμό”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ