ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Τεχνική κολύμβηση: Φινάλε με άλλα τρία μετάλλια

Τεχνική κολύμβηση: Φινάλε με άλλα τρία μετάλλια

Με ακόμα τρία μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα (ασημένιο η 4Χ100 επιφάνεια (Α), χάλκινο Κτενά και Μυλωνάκης) ολοκληρώθηκε το 27ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης στα Γιάννενα.

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών και στους τελικούς της τέταρτης και τελευταίας ημέρας του 27ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών - Γυναικών, στα αγωνίσματα της πισίνας, την Κυριακή (30/6) το βράδυ, στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων στη Λιμνοπούλα.

Έκλεισε έτσι μια φανταστική παρουσία που συνοδεύτηκε με την κατάκτηση 12 συνολικά μεταλλίων (3 χρυσά, 4 ασημένια και 5 χάλκινα) στην πισίνα και φέρνει την Ελλάδα στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα, πίσω μόνο από την πρώτη Ρωσία (36, 19-10-7) και τη δεύτερη Ουκρανία (14, 6-5-3). Φυσικά, υπάρχουν ελπίδες και στους αγώνες της λίμνης, αύριο Δευτέρα (1/7), αλλά ήδη η Εθνική μας της Τεχνικής Κολύμβησης έχει κάνει την καλύτερη εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από το 2010 (που μπήκε το άθλημα στην ΚΟΕ).

Και το σημαντικότερο είναι ότι αυτές οι επιτυχίες (και πολλά ακόμα πλασαρίσματα σε 8άδες τελικών) έχουν και την υπογραφή εκπροσώπων του νέου αίματος, κάτι που σημαίνει ότι το μέλλον αναμένεται λαμπρό.

Το ασημένιο μετάλλιο στους τελικούς της Κυριακής κατέκτησε η ομάδα μας σκυταλοδρομίας 4Χ100 επιφάνεια Ανδρών, με μια απίστευτη κούρσα που έδειξαν αστείρευτο πάθος και πέτυχαν χρόνο 2.23.22. Την ομάδα αποτελούσαν οι Γιάννης Πιπινιάς, Αναστάσιος Μυλωνάκης, Νεκτάριος - Φώτης Τσιλικοχρύσος και Λουκάς Καρετζόπουλος.

Η πολύπειρη Σοφία Κτενά αποτελεί, πλέον, παράδειγμα παθιασμένης αθλήτριας τεράστιου βεληνεκούς. Άρπαξε στο μετάλλιο δίνοντας την ψυχή της σε έναν ακόμα τελικό. Συγκεκριμένα, στον τελικό των 50 μ. άπνοια Γυναικών τερμάτισε τρίτη και πήρε το χάλκινο μετάλλιο με 16.57. Στην ίδια κούρσα η Βασιλεία Τσιγκόια ήρθε 7η με 17.16.

Ο Αναστάσιος Μυλωνάκης φόρεσε στο στήθος του το πέμπτο του μετάλλιο (τρία ατομικά και δύο με σκυτάλες). Αυτή τη φορά κατέκτησε το χάλκινο, στον τελικό των 50 μ. άπνοια Ανδρών με 14.49. Σε μια κούρσα που ο πρώτος Πάβελ Καμπάνοφ από τη Ρωσία κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με 13.70. Στον ίδιο τελικό, ο Γιάννης Πιπινιάς τερμάτισε 5ος με 14.75.

Την 4η θέση, εξάλλου, κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 επιφάνεια Γυναικών με τις Βασιλεία Τσιγκόια, Δήμητρα Ακριτίδου, Σοφία Κτενά, Ειρήνη Δεληγιάννη και χρόνο 2.44.91.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ